Smažená rýže se zeleninou a burákovou omáčkou



Tahle rýže si mě dostala tak moc, že jsem ji poslední dobou musela udělat rovnou několikrát. A vlastně se vůbec nedivím, protože obsahuje moji nejoblíbenější satay omáčku s burákovým máslem. Otestovala jsem ji dokonce i v práci v krabičce a prošla zatěžkávací zkouškou. 



Smažená rýže se zeleninou a burákovou omáčkou

(2 porce)

Rýže
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 košťálu brokolice
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 porce uvařené rýže natural

Buráková omáčka
  • 2 vrchovaté lžíce burákového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • troška vody

Na dokončení
  • buráky
  • jarní cibulka
  • koriandr


Na rýžovém oleji smažte pár minut nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidejte tenké plátky zázvoru, česneku a minutu promíchejte. Vsypte nadrobno nakrájenou brokolici, nahrubo nastrouhanou mrkev a restujte cca 10 minut. Dochuťte  sójovou omáčkou, rýžovým octem. Vmíchejte uvařenou rýži, zmírněte plamen a nechte ještě chvíli prohřát. 

Mezitím připravte omáčku. Prošlehejte burákové máslo se sójovou omáčkou, javorovým sirupem, rýžovým octem, rýžovým olejem a vodou. Opatrně přilijte k rýži a odstavte z plotny.

Rozdělte na talíře, posypte arašídy, jarní cibulkou, koriandrem a podávejte. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)