Novinky ze života komunity

Pojedeme někdy vlakem z Haify do Omanu?

Podle nejnovějších zpráv z Blízkého východu se pracuje na plánech železnice, která má vést z Haify přes Jordánsko a Saudskou Arabii do Omanu. Izraelský ministr dopravy Yisrael Katz letěl do Omanu, aby v rámci mezinárodního projektu Trať regionálního míru nabídl účast Izraele při plánování, projekci a stavbě této železniční trati. Dokonce informoval též německou kancléřku Angelu Merkelovou, která příslibila účast  Německa na tomto projektu. Tato iniciativa by měla napomoci k míru v oblasti,.

V roce 2016 zahájil Izrael provoz na nově vybudované železniční trati k jordánským hranicím, která byla budována podél bývalé železnice Ottoman Empire Jezreel Valley railroad. V té době to byla přípojka k železnici Hejaz ,která vedla z Damašku do Mediny v Saudské Arabii. Dnes je funkční jen spojení z Damašku do Ammanu.

Kromě AFP o úmyslu postavit železnici, která by spojovala Izrael a arabské státy oblasti informovala i německá soukromá televizní stanice Bibel.TV, která je přátelsky nakloněna Izraeli svými programy Faszination Israel a Fokus Jerusalem.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com