HomeMagazín Minimalistický životní styl

Minimalistický životní styl

| 03.11.2018 | Štěpán Pírek | Jobfairs.eu
Neexistuje žádná definice moderního životního minimalismu, ale slova nejčastěji používaná jako synonymum zahrnují jednoduchost, záměrnost a soustředění.

Jak začít s praktikováním minimalismu, když jste ještě student

Rozhodnutí žít jako minimalista znamená pro jednotlivce podívat se na věci v jejich životě pohledem, určujícím, které věci mají nejvyšší hodnotu a které naopak působí jako rušivý element radosti a klidu.
Minimalistický život na vysoké škole může být skvělým způsobem, jak se studenti mohou zbavit fyzického nebo duševního neklidu. To jim pak umožní volnější pohyb. Nebuďte obtěžováni oblečením, které už roky nenosíte, dary, které nevyužíváte! Nemějte pocit viny, pokud se takovýchto věcí zbavíte. Naopak tím získáte nový, cenný prostor.

Pro studenty je minimalismus vysoce efektivním způsobem, jak šetřit peníze a odolat impulsům. Není žádným tajemstvím, že v dnešní době je akumulace majetku způsobem života. Minimalismus může pomoci získat svobodu a přesvědčení, že nemusíte být obklopeni hromadou věcí, abyste byli šťastní a cítili se naplněni.

Výhody minimalismu 

Minimalismus může vypadat abstraktně a mnozí lidé, kteří uvažují o tomto způsobu života se ptají, co v praxi je tou výhodou, proč žít právě takto.  Zvažte následující výhody minimalistického životního stylu.

Méně času stráveného rozhodováním

Místo toho, abyste vstávali o 20 minut dříve a měli čas najít perfektní barevnou kombinaci oblečení, minimalistický šatník má pouze věci ve kterých se cítíte pohodlně a sebejistě. Zpravidla pak jednobarevné klasické kusy oblečení. Pamatujete, jak chodil oblíkaný Steve Jobs, i když měl vystupovat na konferenci před celým světem? Tak to je přesně ono!

steve-jobs-654485_1280.png

Více peněz na bankovním účtu

Pokud nejste znepokojeni tím, že jste si nekoupili nejnovější iPhone nebo nový pár bot, které jste viděli na netu, brzy zjistíte, že váš bankovní účet má mnohem vyšší zůstatek.
 

Více času na to, co je důležité

V momentě, kdy se vám podaří minimalizovat nepotřebné aktivity z vašeho každodenního života, získáte čas věnovat dostatečnou pozornost těm aktivitám, na kterých záleží nejvíce, jako je spánek, zdraví nebo rodina. To ať si každý přebere po svém.

Zaregistruj se a nic ti neuteče

 Tipy pro seberozvoj  Nabídky spolupráce  Firmy s budoucností

 

 


Méně času stráveného při hledání 

Je mnohem snadnější najít zimní boty nebo učebnici v bytě, kde se neválí spousta jiných nepotřebných věcí, kterých už jste se měli dávno zbavit.

Šťastnější pocity

Věřte nebo ne, ale nepořádek ať už fyzický nebo duševní vás táhne mentálně ke dnu. Takže znovu: zbavte se nepotřebných krámů a urovnejte si v hlavě, které vztahy a aktivity jsou přínosné a které naopak. Bez těchto věcí se budete cítit opravdu šťastnější.

Svoboda

Myšlenka přestěhovat se, ať už do zahraničí nebo jen o pár ulic dál, vnáší paniku do mysli těch, kteří nahromadili mnoho věcí. Pro minimalisty je snadnější si uvědomit, že nemusí být svázáni na jedno místo, protože nemají spoustu věcí, které by se měly zabalit, stěhovat, prodávat a tak podobně. 

bike-(1).jpg
Vysoká škola je typicky považována za přechodnou dobu, která často vyžaduje, aby studenti sdíleli malé prostory, které musí být doslova zabaleny do pár zavazadel na konci každého školního roku. Pokud jste tedy již dříve uvažovali o přechodu k minimalismu nebo se vám tato myšlenka zamlouvá právě teď, není vhodnější příležitosti než právě období studia na vysoké škole. S chutí do toho!

 
Jobfairs.eu logo

Jobfairs.eu

4 zaměstnanců

Spojujeme lidi a férové firmy

 
Zdroj:

Autor článku

Štěpán Pírek

Jsem student navazujícího studia na Masarykově univerzitě v Brně. Hlavním koníčkem je sport všeobecně, zejména pak kolektivní sporty všeho druhu. Stejně tak při práci se nebojím společných skupinových projektů. Ve volném čase se věnuji natáčení videí pomocí dronu, proto mě baví sledovat nejnovější trendy v této oblasti. Aby bylo ovšem co natáčet, je potřeba objevovat krásná místa, takže bez nástrah cestování se to neobejde.

Podobné články v magazínu

10 důležitých hodnot, ke kterým nepotřebujete talent

23.02.2022 |

Úspěch. Jednoduchý cíl, za kterým směřujeme. Ať už... Více zde

Životní cíle I – jak si stanovit ten svůj

08.01.2022 |

Snažíte se najít svou životní cestu, ale pořád se... Více zde

Co znamenají vaše sny o práci?

10.12.2020 |

Stres z práce vás nakonec vždy dostihne. Může se... Více zde

Registrovaný uživatel se dozví o každém novém článku. Zaregistrujte se