Jakou vybrat únikovou hru pro partu kamarádů?

Přemýšlíte nad tím, co podniknete s partou kamarádů? Počasí zrovna nepřeje nebo prvotní plány nelze uskutečnit? Na pivo je ještě brzy a u televize sedět nechcete? Nemusíte sledovat filmy v televizi a čekat, až otevřou nejbližší putyky, můžete se vydat za zážitkem v podobě únikové hry. Únikové hry jsou v současné době obrovský hit, jedná se o formu zábavy, která je určená pro partu přátel či pro rodinu. Princip únikových her spočívá v tom, že se budete snažit uniknout z místnosti během časového limitu, jenž je obvykle šedesát minut. Útěk však není tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. Nelze vykopnout dveře či vysklít okno. Ven z místnosti se dostanete až tehdy, kdy rozluštíte všechny hlavolamy, rébusy a hádanky – jen ony jsou klíčem.

Otázkou však je, jakou vybrat únikovou hru pro partu kamarádů. Přece jen o únikové hry dnes není nouze, setkáte se s nimi v každém velkém městě. Některá úniková hra vás přenese do dávné minulosti, jiné z vás udělají třeba zloděje snů. Téma dané únikové hry by však nemělo být rozhodující.

Vybírejte si dle obtížnosti

Rozhodující při výběru by nemělo být téma dané hry, jak jsme zmínili, ale obtížnost. Jestliže jste začátečník, zvolte nejdříve lehčí únikové hry. Pokud už máte za sebou několik úspěšných úniků, zkuste to s těžšími únikovými hrami.

Při výběru únikové hry si tak dopředu zjistěte, na jaké úrovni se nachází jednotliví přátelé. Logické myšlení hraje v únikových hrách velkou roli, nepodceňujte se, ale na druhou stranu se ani nevrhejte do obtížného úniku, pokud jste v minulosti žádnou únikovou hru nevyřešili.

Pomohou vám reference ostatních hráčů

Jelikož je mnoho únikových her a výběr hry, kterou si zahrajete, není lehký, pomohou vám reference ostatních hráčů. Lidé jsou sdílní, rádi hodnotí to, s čím se dostanou do styku. Navíc zážitek v podobě únikové hry nelze nekomentovat.

S výjimečně pozitivním hodnocením se setkáváme u únikových her EscapeX.cz. Chváleny jsou propracované hlavolamy i vyšperkovaný interiér. Udělejte si však svůj vlastní názor a vyzkoušejte hru Zloději snů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *