Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Zach a Kousková obhájili titul amatérských golfistů roku

Českému amatérskému golfu vládne stejná dvojice jako loni. Podruhé za sebou uspěla Sára Kousková a hattrick završil Šimon Zach. Na večeru českého golfu v pražském Erpetu vyhlašovala ceny i nejlepší česká profesionálka Klára Spilková.

Golf
zdroj: ISIFA/Thinkstock autor: Ingram Publishing

Kousková začala na podzim studovat na Texaské univerzitě v Austinu. Předtím stihla v Senici skončit osmá na mistrovství Evropy, čímž vylepšila vlastní české maximum.

Stala se českou mistryní ve hře na rány do 21 let a ve světovém amatérském žebříčku figuruje na 21. místě. V českém je jedničkou, mezi muži vede Jiří Zuska.

Zach, který působí rovněž na americké univerzitě a hraje za Louisville Cardinals, je 203. hráčem v amatérském světovém žebříčku.

V Šilheřovicích vyhrál mistrovství republiky na rány a skončil pětadvacátý na Challenge Tour na Kunětické Hoře.

V USA slavil titul v Jonesboroughu. "Český golf jde hodně nahoru, takže tohle ocenění má pro mě velkou hodnotu," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfisté zakončili sezonu galavečerem na Erpetu

Třiadvacetiletá Spilková, nejlepší česká amatérka z let 2009 a 2010, nedávno uspěla v kvalifikaci LPGA a jako první Češka získala kartu na nejlepší sérii světa. V roli zvláštního hosta obdržela poděkování a velkou kytici.

"Třeba přijde vítězství, až to bude důležitější," komentovala Spilková fakt, že v kvalifikaci dlouho vedla, ale nakonec obsadila čtvrté místo. "Golf je moje celoživotní láska," vyznala se na pódiu čtyřiadvacetiletá hráčka.

"Snažíme se udržet golf při životě v těžkých časech a snad se podařily dvě věci – uklidnit situaci a podařilo se nastartovat sportovní vývoj. Snad můžeme být hrdí na výsledky," řekl prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš.

V rámci večera byl díky celoroční akci Dobrá rána pomáhá předán šek na 413 tisíc korun nadacím Hanuše Goldscheidera a Dobrý anděl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články