Vánoce trochu jinak: s dárky od lokálních návrhářů

Vánoce trochu jinak: s dárky od lokálních návrhářů

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Šály, rukavice, čepice, Šperky

Sponzorované odkazy

Není nic lepšího než darovat něco opravdu od srdce. Tím může být dárek s příběhem od českých návrhářů. Každý kus za sebou totiž nese příběh, který se dozvíte přímo od tvůrců samotných.

Pokud se bojíte, že nedokážete vybrat správný kousek, pořiďte vánoční poukaz a váš miláček bude moci vybrat opravdu to, co chce. Vsaďte na kvalitní materiály, pečlivou práci a lokální návrháře.

Džíny na míru

Nevíte, co darovat vašemu partnerovi? Problém sehnat kvalitní a padnoucí džíny totiž nemají jen ženy, ale i muži. Darujte k Vánocům poukaz na džíny na míru od předního českého návrháře a krejčího Romana Humlíčka, který šije džíny v raw kvalitě, či dry, tedy surové, bez jakýchkoli úprav, které imitují obnošený vzhled, ten džínům dodá až jejich majitel. Zakoupíte na Romanhumlicek.com a Dziny-na-miru.cz nebo v obchodě F.Designers: Store & Atelier, Týnská ulička 10, Praha 1. A cena činí 6.000 Kč.

Šperky od Kláry Bílé

Elegantní stříbrné náušnice a náhrdelník z kolekce Lief od šperkařky Kláry Bílé znázorňující staleté listy stromů. Šperkařka se snaží zachytit, genius loci doby, který pamatují staleté stromy. Jsou němými svědky minulosti a v jejich paměti jsou skryté události mnoha generací. Stejně tak jako ručně vyrobený šperk v sobě ukrývá vždy originální příběh svého vytvoření. Náušnice stojí 3 900 Kč a náhrdelník 4 900 Kč. Zakoupíte na Klarabila.cz.

Hedvábný šátek Ivany Follové

Hedvábný šátek ručně barvený přírodními barvami od návrhářky Ivany Follové, která obléká řadu let známé české osobnosti. Šátek skvěle doladí celý outfit a jistě potěší každou ženu bez ohledu na věk. Šátek je k dostání v různých velikostech, či ho lze objednat na míru. Jeho cena činí 600 Kč u velikosti 70 × 45 cm. K mání na Ivanafollova.cz.

Kabát, overal či šaty od Pavla Berkyho

Teplý vlněný kabát se vzorem v černo-hnědé barvě od známého návrháře Pavla Berkyho, který působí v Praze a Londýně. Černý vlněný jednodílný overal se vzorem, který skvěle padne každé postavě. Jeho kousky můžete zakoupit na Pavelberky.com nebo v obchodě F.Designers: Store & Atelier, Týnská ulička 10, Praha 1. Kabát vyjde na 7 840 Kč, overal na 11 180 Kč a bavlněné šaty na 7 080 Kč.

Pelerína nebo náušnice Jenny Jeshko

Pelerína je ikonou slovenské módní návrhářky Jenny Jeshko, která šije peleríny z různých látek, více či méně zdobené a na míru. Krom toho má pelerína skvělé schopnosti maskování nedostatků a vyzdvižení předností. Velmi ji ocení ženy, které potřebují zvýraznit pas. Cena začíná od 4 900 Kč. Nebo zdobené náušnice s ručně šitou krajkou od Jenny Jeshko. Autorka sama vyrábí krajku, kterou pak dále dotváří ozdobami. Používá různé typy plastových a skleněných korálků, kovové ozdoby a filigrán. Cena náušnic je od 450 Kč. Zakoupíte v F.Designers: Store&Atelier, Týnská ulička 10, Praha 1 nebo na Jennyjeshko.com.

Vánoční poukaz se třemi módními zážitky

Nevíte, co darovat své mamince, kamarádce či sestře? Life is Fashion a Dovýroby pro vás připravili unikátní vánoční balíček, který vás zavede do světa česko-slovenské udržitelné a eticky vyráběné módy. V lednu, únoru a březnu budete mít možnost navštívit tři skvělé akce. Atelier Pavla Berkyho, který vám představí svoji tvorbu, řekne něco o trendech, materiálech a o módním světě. S nízkoprahovou pracovní dílnou pro ženy v sociální tísni Metráž Design si vyrobíte šperky. Nakonec si užijete zahajovací večírek pop up butiku s českými návrháři Life is Fashion. Cena poukazu je 1.900 Kč a zakoupíte jej na Dovyroby.cz.

Zdroj foto: Dziny-na-miru.cz; Klarabila.cz; Pavelberky.com; Jennyjeshko.com; Dovyroby.cz; Ivanafollova.cz; Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: oblečení od módních návrhářů, pánské oblečení, dámské oblečení, šperky, módní doplňky, šátek, kabát, overal, džíny