Menu
StudentMag
Studentské finance

Nevíte, kde sehnat peníze na Vánoce? Přinášíme 7 tipů, na čem ušetřit

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

4. 12. 2018

Nejste z těch, kteří na Vánoce šetří už od září? Bojujete s tím, kde na poslední chvíli splašit aspoň pár stovek na dárky? Přinášíme 7 tipů, na čem před Vánoci ušetřit.

1. Najděte si sezónní brigádu

Prodej kaprů, balení dárků, výpomoc v obchodech… Před Vánocemi obchodní centra praskají ve švech a prodavačky v obchodech se můžou přetrhnout. Co kdybyste jim za finanční revanš trochu pomohli?

Chybí vám peníze na dárky? Přinášíme 5 tipů na předvánoční brigády

2. Dělejte si obědy do krabičky

Obědy do krabičky jsou hrozná otrava, víme to. Předně si musíte najít čas na uvaření něčeho, co byste do té krabičky mohli dát. A pokud nejste nějací kulinářští experti, asi ze svého jídla nebudete mít takový požitek jako z dobře ochucené bagety, kterou byste si jinak koupil někde ve městě.

Myslete ale na to, že tentokrát tato muka podstupujete pro své bližní. Hned to bolí o trochu méně, ne? Ne?

3. Uspořádejte s přáteli tajného Ježíška

Proč kupovat dárek celé partě, když můžete koupit dárek jen jednomu člověku a ještě se tvářit, kdovíjaká to není zábava. Máme na mysli tajného Ježíška.

Jednak utratíte mnohem méně, jednak budete moct pod stromečkem hádat, od kterého kámoše jste ten dárek asi dostali.

26 důkazů, že ve vás pořád dřímá trocha nevinné dětské duše

4. Pijte méně alkoholu

Co si dát takovou challenge a omezit až do Silvestra konzumaci alkoholu? Hned 31. prosince to určitě doženete. Do té doby ale ušetříte jmění a, přiznejme si to, nadměrná konzumace alkoholu stejně není moc v duchu Vánoc.

5. Něco vyrobte

Jasně, ručně vyráběné dárky většinou nestojí za nic, ale když si najdete dobrý tutoriál, třeba stvoříte něco použitelného. Rámeček na fotku, obal na mobil nebo na knížku… To nemusí být špatné dárky.

6. Co potřebujete pro sebe, si přejte pod stromeček

Věci, které byste si bývali byli koupili v průběhu prosince pro sebe, si raději přejte k Vánocům. Rodina dostane přesné instrukce, co vám koupit, a vy pár korun ušetříte.

7. Nenakupujte na blind

Choďte nakupovat vždy konkrétní věci. Raději ani nelezte do obchoďáku s tím, že „se tu něco dobrýho přece určitě najde“. I tak se dá dost ušetřit, navíc si ušetříte i trochu stresu, pokud nákupy nemáte rádi.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Nevíte, kde sehnat peníze na Vánoce? Přinášíme 7 tipů, na čem ušetřit