Škoda Scala má po oficiální premiéře

Scala je první model značky Škoda postavený na platformě MQB A0 koncernu Volkswagen a prvním modelem, který definuje nové pořádky v kabině. Pod kapotou se objeví pět nových přeplňovaných motorů TSI, TDI, včetně motoru s pohonem na zemní plyn CNG.

Vůz ŠKODA SCALA definuje novým charakterem, novou technologií a novým jménem zcela nově kompaktní třídu vozů značky ŠKODA. Proto se název SCALA, který pochází z latiny a v překladu znamená schody nebo žebřík, k novince skvěle hodí. Vůz s karoserií hatchback kombinuje emocionální design, vysokou funkčnost a nejmodernější možnosti konektivity a přenáší do sériově vyráběného vozu poprvé emocionální designový jazyk studie VISION RS.


V nabídce je pět motorů s výkony od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k). ŠKODA SCALA nabízí také vysokou úroveň aktivní a pasivní bezpečnosti, Bi-LED přední světlomety a full LED zadní světla, dostatek místa pro zavazadla i cestující a mnoho prvků Simply Clever. Model vstoupí na trh v první polovině roku 2019.

Předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier řekl: „Novým modelem ŠKODA SCALA otevíráme novou kapitolu vozů kompaktní třídy. Jedná se o zcela nový vůz, který ve třídě výrazně posouvá měřítka v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Dokládá to i svým novým názvem. Současně ŠKODA SCALA skvěle prezentuje atraktivnost v duchu „smart understatement“, typickou pro značku ŠKODA.

Vozem SCALA postoupila značka ŠKODA v oblasti vývoje vozů hned o několik příček a určila si zcela novou pozici ve třídě kompaktních vozů. Díky nejmodernějším možnostem konektivity, hodnotné výbavě a kvalitním materiálům vůz skvěle vystihuje soubor hodnot značky ŠKODA, který lze výstižně shrnout jako „smart understatement. ŠKODA SCALA tak chce oslovit i mladší zákazníky, kteří jsou stále online, je pro ně důležitý design a kladou důraz na velkorysý prostor, typický pro značku ŠKODA, největší zavazadlový prostor ve své třídě a přesvědčivý poměr ceny a užitné hodnoty.


Nabídka vozidel na prodej

Zobrazit více vozidel

Fotogalerie

redakce, Škoda auto

Mohlo by vás zajímat


Nejnovější články


Nejčtenější články měsíce

Top
Peugeot 3008 má české ceny. Hybrid koupíte za cenu základního Karoqu
Chcete novou Škodu Octavii s dobrou výbavou výhodně? Právě teď máte šanci Neplaťte za elektronickou dálniční známku víc, než musíte Test: MG5 Electric – kombi z Činy, které nahání hrůzu evropským automobilkám Test: Mazda 3 e-SKYACTIV X 186 - řidičsky zajímavý hatchback napěchovaný elektronikou

Tipy z autobazarů

Audi A4

Rok výroby 2011

265 777 Kč

Peugeot 308

Rok výroby 2024

567 999 Kč

Citroën C3

Rok výroby 2016

145 000 Kč

Mercedes-Benz Třídy S

Rok výroby 2017

999 000 Kč