Vylézt na některou z pyramid v egyptské Gíze je zakázané. Stejně tak se v Egyptě nesmíte odhalovat na veřejnosti. Když si tyto dva prohřešky navíc spojíte, pak určitě pozornosti policie neujdete. Své o tom ví Andreas Hvid z Dánska, který spolu s kamarádkou na konci listopadu v noci vylezl na Cheopsovu pyramidu. 

Vrchol starověké hrobky Andreasovi a jeho kamarádce nabídl úchvatný pohled do okolí. Ještě úchvatnější pohled mu ale po chvíli odpočinku nabídla dotyčná slečna. Mladí cestovatelé totiž následně společně dosáhli ještě jednoho klimaxu - výlet na netradiční místo totiž ukončili souloží.

O prohřešku by se patrně nikdo nedozvěděl, kdyby mladý seveřan všechno nenatočil a nenafotil. Záznam zveřejněný na serveru YouTube pobouřil veřejnost i egyptské vládní představitele.

Ministr Khaled al-Anani, pod jehož resort spadá péče o starověké památky, nařídil policistům případ vyšetřit. „Video zachycující dvojici cizinců je neuctivé a pohoršující,“ řekl mluvčí egyptské vlády.

Mladý fotograf o věci poskytl rozhovor dánskému bulvárnímu listu Ekstra Bladet. „Je mi líto, že jsem některé lidi naštval. Ale dostal jsem i pozitivní reakce, dokonce i od Egypťanů,“ řekl. Andreas Hvid o sobě hovoří jako o městském objeviteli. Dán fotí především dva typy fotografií – z vrcholků budov a akty. S fotoaparátem cestuje po celém světě. Je možné, že se časem dočkáme Andreasovy nudistické návštěvy i v Česku? 

Video: Mladík vyšplhal až na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy

Video
Video se připravuje ...

Mladík vyšplhal až na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy YouTube/Andrej Ciesielski

Fotogalerie
61 fotografií