Menu
StudentMag
Studentský život

Kalhoty na ples. Buďte přirozená i originální

Klára Hyláková

Klára Hyláková

10. 12. 2018

Pomalu se blíží plesová sezóna a vy už vymýšlíte, který model předvedete? Velmi trendy a šik letos budou kalhoty. My vám poradíme, jak na ně!

Necítíte se dobře v šatech a nerada oblékáte sukně? Přesto ale máte tuto zimu v plánu vyrazit na několik plesů a chcete uchvátit ve vhodném, společenském oděvu? Obecně platí, že obzvlášť na velkou společenskou událost byste se měla držet šatů a kalhoty na slavnostní bály nepatří. Na ples menšího významu ovšem můžete zaexperimentovat a vyzkoušet kalhoty. Měla byste ovšem dodržovat několik zásad, aby váš outfit byl stále formální a dal se považovat za společenský.

Zvolte vhodný materiál

Džíny, manšetr či legíny na ples nikdy, v žádném případě nepatří. Vždy volte kalhoty z vhodné textilie, která není průhledná a nepřipomíná ani teplákovinu. Společenské kalhoty jsou v řetězcových obchodech téměř neexistující záležitostí, ale ne nemožnou. Na lov kalhot tedy vyrazte včas a vyzkoušejte více typů.

Jak zařídit maturák? 5 ingrediencí, které příjemně okoření váš maturitní ples

Vyberte si správný střih kalhot

Vybrat si správný střih společenských kalhot může být náročným úkolem. Pamatujte, že byste nikdy neměla volit kalhoty, které těsně přiléhají po celé délce nohou a připomínají tak právě zmiňované legíny.

Naším oblíbeným střihem jsou takzvané „palazzo“ – typ kalhot, který má výrazně široké nohavice a často jde jejich délka až na zem. Právě nohavicemi kalhoty někdy připomínají i dlouhou sukni a rozeznatelné je to většinou jen v pohybu. Abyste ovšem nevypadala, že jdete na pláž, volte vždy vhodnou barvu nebo potisk, a to spíše v neutrálních a tmavých odstínech. Zapomeňte na květinové a výrazné vzory, raději sáhněte po šik proužku. Hodně palazzo kalhot je šito s vyšším pasem, ten můžete navíc ještě zvýraznit mašlí ve stejné barvě nebo černým páskem. Pokud jste odvážná, můžete kalhoty doplnit takzvaným „crop topem“, tedy vrškem ve zkráceném střihu. V případě outfitu na ples si ale dejte pozor, aby vám nevykukoval moc široký pruh kůže. Ideální bude, když se lemy topu a kalhot budou lehce překrývat.

Hodně trendy je také 7/8 délka kalhot. U tohoto typu si pak můžete dovolit i výraznější barvy nebo kombinace. My na tuto zimu doporučujeme smaragdovou zelenou nebo vínovou. Kalhoty pak doplňte volnější halenkou nebo flitrovým topem.

Asi nejvíc módním kouskem, který se letos v šatníku všech stylových ikon objevil, byl overal. V obchodech právě teď najdete mnoho kousků ve formálním provedení. Ať už se bude jednat o outfit v jedné barvě nebo si vyberete overal, který kombinuje černou spodní část a odvážnou část topu, určitě nešlápnete vedle. Overal ovšem vybírejte pečlivě tak, aby vám opravdu seděl a hodil se na typ vaší postavy.

Děsíte se fotek z maturitního plesu? Takhle to „seklo“ známým osobnostem

Nezapomeňte na doplňky

Šperky a krásné střevíčky váš kalhotový outfit pozvednou na zcela jinou úroveň. Právě správně zvolené lodičky mohou celý váš model posunout do správného plesového outfitu. V případě kalhot obecně doporučujeme spíše páskové sandálky s hezkým zdobením nebo ve výraznější barvě namísto klasicky černých lodiček.

Co se týče šperků, v plesové sezóně si obecně můžete dovolit volit výraznější kousky. Nezapomeňte ale, že byste neměla kombinovat druh kovů a barev. A pamatujte, že méně je někdy více.

Citáty na maturák: Najděte si svoje motto!

Inspirujte se

A to ať už u módních ikon nebo na internetu, nezapomeňte se letos inspirovat!

Z hvězd módního nebe kalhotové kostýmy skvěle obléká například Emma Watson, Victoria Beckham nebo Solange Knowles. Pro víc inspirace se pak navíc ještě můžete podívat na web pinterest.com, kde do vyhledávače zadáte „formal pants“.

Co na ples nejraději nosíte vy? Držíte se tradičních šatů nebo zkoušíte aktuální módní trendy?

Ohodnoťte tento článek:
5
Právě čtete

Kalhoty na ples. Buďte přirozená i originální