Hlavní obsah

Marocké úřady kvůli vraždě turistek zadržely už 19 lidí

– Rabat

Marocké úřady oznámily, že v souvislosti s vraždou dvou skandinávských turistek bylo v zemi zadrženo již celkem 19 lidí. Deset nových podezřelých bylo zatčeno za uplynulé dva dny, uvedla agentura AP s odvoláním na prohlášení mluvčího marockých tajných služeb. Úřady vraždy vyšetřují jako teroristický čin.

Foto: Mosaab Elshamy, ČTK/AP

Marocká dívka na smutečním shromáždění u dánské ambasády v Rabatu drží obrázky obětí. Vražda skandinávských turistek Marokem otřásla.

Článek

Těla čtyřiadvacetileté Dánky Louisy Vestagerové Jespersenové a osmadvacetileté Norky Maren Uelandové objevil v pondělí francouzský pár deset kilometrů od obce Imlíl. Ta slouží jako výchozí bod pro výstup na horu Tubkál, nejvyšší vrchol pohoří Vysoký Atlas.

Foto: Mosaab Elshamy, ČTK/AP

Maročané pokládají květiny a vzkazy u velvyslanectví Norska i Dánska v Rabatu

Podle marockých úřadů za vraždou stojí muži, kteří ve videu zveřejněném na sociálních sítích přísahali věrnost teroristické organizaci Islámský stát (IS).

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Marocká policie zadržela ve čtvrtek tři muže, kteří jsou jsou podezřelí z vraždy turistek ze Skandinávie.

Dánské zpravodajské služby již dříve potvrdily, že ověřily věrohodnost videa, které se objevilo na internetu a na němž je zachycena vražda jedné z turistek. Žena v záběru údajně křičí, zatímco jí muž podřízne hrdlo kuchyňským nožem.

Foto: Mosaab Elshamy, ČTK/AP

Smuteční shromáždění před norskou ambasádou v marockém Rabatu, na kterém místní lidé odsoudili brutální vraždu dvou skandinávských turistek.

Arabská televize Al-Džazíra s odvoláním na zdroj v Imlílu uvedla, že jedna z turistek byla nalezena zavražděná ve stanu, zatímco tělo druhé bylo venku. Podezřelí si dívky podle všeho vybrali náhodně a Islámský stát vraždy nijak nekoordinoval, uvedl již v neděli mluvčí marockých tajných služeb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám