InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koncert kapely Fantom přivedl do milevské baziliky stovky lidí

MILEVSKO - Už příchod k areálu milevského kláštera dával dnes vpodvečer tušit, že o chrámový koncert kapely Fantom s Ninou Fialovou a pěveckým sborem Mil Roses bude i letos enormní zájem. Kolem kláštera bylo auto na autě a v klášterní bazilice hlava na hlavě. Několik stovek lidí si nenechalo ujít letošní milevské zastavení ze série vánočních koncertů Fantomu.

 

Na začátku přišlo malé zklamání, frontman Fantomu Jindřich Müller omluvil dětskou zpěvačku Nelu Duchačovou, na kterou se publikum také těšilo. Třináctiletá Nela se loni umístila na 2. místě italského hudebního festivalu Sanremo Junior. Do Milevska jezdí k prarodičům. S Fantomem vystupovala na vánočních koncertech už loni. Letošní milevský koncert ale zmeškala kvůli nemoci. 

Program, kde legendární Zelený samet místo Nely odzpíval Jindřich Müller a většinu duetů pak bravurně s Ninou Fialovou, publikum nadchl. Jako sólistka se představila také Anička Marelová ze sboru Mil Roses, který kapelu příjemně doprovázel a uvedl i několik písní ze svého repertoáru. Posluchači slyšeli snad všechny písně z repertoáru Fantomu i Niny Fialové, na které se těšili. Nina Fialová provedením písně Co na tom je tak zlého z muzikálu Jesus Christ Superstar ohromila. Při závěrečném potlesku začali návštěvníci v kostelních lavicích povstávat. Další lidé v bočních lodích baziliky vstávat nemuseli, stáli totiž celou dobu, protože místa k sezení na ně zkrátka nezbyla. 

Koncert přispěl k Vánocům dalším hudebním zážitkem v Milevsku, které si může právem říkat město dobrých kapel, kvalitních sborů a vůbec dobré muziky i publika, které ji umí ocenit.  

Po skončení koncertu si ještě někteří nenechali ujít zastávku u betléma s postavami v životní velikosti, který zdobí první klášterní nádvoří. 

 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Sara 

    Reagovat

     

    Koncert do vánoční pohody naprosto úžasný. Dechberoucí výkon Niny. Smekám, měla by zpívat profesionálně. Krásný, krásný, krásný...moc děkujeme, do Bernartic se těšíme už teď.

    Vloženo 27.12.2018 19:56:40

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nádherný koncert. Nina byla úžasná. Nele přeji brzké uzdravení.

    Vloženo 27.12.2018 15:33:39

  • Koncert 

    Reagovat

     

    Krasné to bylo . Jsem nadšená. Nina Fialová fantastický zpěv. Ty děti musejí Radostovi dělat radost. Mladý střílý góly, Nina nádherně zpívá. Jen tak dále.

    Vloženo 27.12.2018 01:10:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace