Špaček urážel rozhodčí, Plzeň zaplatí pokutu. Pláněk vyfasoval stopku za faul

ČTK ČTK
27. 12. 2018 13:37
Obránce Mladé Boleslavi Martin Pláněk dostal od disciplinární komise hokejové extraligy zákaz startu v jednom utkání za faul na vítkovického útočníka Jana Schleisse ve středečním zápase 29. kola. Klub HC Škoda Plzeň zaplatí pokutu pět tisíc korun za chování asistenta trenéra Jaroslava Špačka v pátečním duelu na ledě Komety Brno.
Jaroslav Špaček
Jaroslav Špaček | Foto: Tomáš Liška

Pláněk byl za zákrok zezadu na Schleisse v 31. minutě vyloučen na pět minut a do konce utkání. "Ačkoli zákrok směřoval na protihráče, který byl v držení kotouče a nedostatečně vyhodnotil své postavení ve hře, hráč ho vedl zezadu, ve vysoké nájezdové rychlosti a se značnou cílenou razancí," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě,

"Neučinil přitom nic, aby důsledky střetu minimalizoval, třebaže si musel být zranitelného postavení protihráče v blízkosti mantinelu vědom," doplnil Ujčík. Při stanovení výše trestu přihlédl k faktu, že Pláněk nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Schleiss zápas dohrál.

Plzeň dostala trest za Špačkovo hrubé a urážlivé chování v 56. minutě duelu v Brně, kde Západočeši prohráli 2:3. Již v utkání rozhodčí Pavel Hodek a Robin Šír udělili Plzni trest do konce utkání pro hráčskou lavici.

"Řízení bylo vůči klubu vedeno především z toho důvodu, že v přihlášce k soutěži ani v registru trenérských smluv není funkce Jaroslava Špačka nijak definována. Klub nicméně za jednání všech fyzických osob, které jsou při utkání na hráčské střídačce přítomny, zodpovídá," uvedl Ujčík.

 

Právě se děje

Další zprávy