čt 27.12.2018
Aktuální zprávy

Baník oznámil nominaci na derby

„Silvestrovské“ derby starých gard tradičně uzavře kalendářní rok Baníku. Veteráni „Slezské“ už v pátek 28. prosince na umělé trávě Městského stadionu vyzvou svého vítkovického rivala a budou usilovat o osmé utkání bez porážky v řadě. Výkop je v 15:00, vstupné zdarma.

Manažer staré gardy Petr Zajaroš má na seznamu z větší části úspěšný tým z posledních sezon. „Nikdo z kluků, kteří byli pozváni a potvrdili nám účast, se neomlouval. Měli by přijet Venca Daněk, René Bolf, Karel Kula, Ivo Staš nebo Dušan Vrťo. Uvidíme, s čím na nás vyrukuje soupeř, ale věřím, že budeme pokračovat v naší sérii. Věřím, že si fanoušci přijdou na své,“ řekl Petr Zajaroš.

Baníkovce bude tentokrát "koučovat" triumvirát Tomáš Galásek, Jaroslav Gürtler a Zdeněk Kosňovský, stálicí je masérská dvojice Ladislav Krabec – Jaroslav Marx a vedoucí mužstva Lubomír Šrámek.

Baník v historii silvestrovských zápasů v úvodu tahal za kratší konec, ale po remíze v roce 2011 se karta obrátila a z posledních sedmi duelů pětkrát vyšel vítězně a ani jednou neprohrál.

Utkání povede Zdeněk Svatonský.


Nominace Baníku:

Tomáš Bernady – Dušan Vrťo, Peter Drozd, Petr Veselý, René Bolf, Rostislav Kiša, Jan Daněk, Michal Šlachta, Daniel Tchuř, Karel Kula, Václav Daněk, Libor Žůrek, Václav Pěcháček, Ivo Staš, Lubor Knapp ml., Augustín Antalík, Radomír Korytář, Petr Zajaroš ml.

11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta