Tipy a rady

Nemůžete spát? Na vině může být i samotná ložnice!

Barvy na stěnách

Při výmalbě ložnice bychom se měli vyhýbat jasným až křiklavým barvám. Nejideálnější jsou pastelové tóny, které v nás navozují klid. Pokud i tak toužíte po něčem výraznějším, zkuste to ve formě dekorací či textilií. Mysleme i na to, že světlé barvy prostor opticky zvětší, ty tmavé naopak zmenší. Velmi oblíbené jsou odstíny hnědé barvy – skořice, káva, smetana. Každá z barev má i své vlastní působení.

Nemůžete spát? Na vině může být i samotná ložnice!

Kvalitní matrace je základ

Pokud je vaše matrace stará a nepohodlná, nemůžete se divit, že jste ráno rozlámaní. Ideální matrace by měla vaši páteř podpírat, měla by vám být dostatečnou oporou, díky čemuž si ušetříte bolesti krku a zas. Matrace by měla být vzdušná, abyste se nepotili už jen z toho, že na ní ležíte a měla by zabezpečit dobrou cirkulaci vzduchu.

Nemůžete spát? Na vině může být i samotná ložnice!

Pečlivost při výběru polštáře

Správný polštář by neměl být jen na ozdobu, ale hlavně by měl plnit jistou funkci, kterou je podpírání hlavy a krčních obratlů, což stabilizuje spolu s působením kvalitní matrace naši páteř. Pokud tedy váš polštář nedrží tvar a vypadá šíleně, je na čase vyměnit jej za nový. Výška se odvíjí od polohy, v níž spíte. Pokud spíte na břiše, je třeba nízký polštář, abyste se nevykroutili krk. Lidé na boku potřebují polštář vyšší a těm na zádech by měl vyhovovat středně vysoký polštář.

Tma je nadevše

Pokud spíte tam, kde se dostane denní světlo hned, jakmile vysvitne slunce, bude se vám usínat o poznání hůř než tam, kde je absolutní tma. Proto si pořiďte kvalitní zastínění, které do ložnice žádné světlo nepropustí.

Nemůžete spát? Na vině může být i samotná ložnice!

 

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *