Hlavní obsah

Nové knihy: Bobíková, Teper, Hirschl i Bočorišviliová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povídání o počasí i zemské atmosféře, Jan Lucemburský, říkanky, detektivky, komiks i audiokniha. To vše je k mání i mezi svátky.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Karas, Taťána Míková, Alena Zárybnická a Michal Žák:

Když se blýská na časy

Nové knihy

Zemská atmosféra fascinuje lidstvo už od nepaměti. Právě v ní totiž vznikají nejsledovanější přírodní jevy – počasí. Ponořte se spolu s oblíbenými televizními moderátory do světa oblačnosti, srážek, front, klimatu a meteorologie a nechte si vysvětlit nejdůležitější pojmy.

CPress, 240 stran, 349 Kč

Lenka Bobková:

Jan Lucemburský

Nové knihy

Výročí sedmi set let od nastoupení Lucemburků na český trůn se nedávno stalo příležitostí k mnoha připomínkám této druhé vládnoucí dynastie našich dějin. Dalším příspěvkem je nový životopis prvního Lucemburka na českém trůně.

Vyšehrad, 600 stran, 599 Kč

Jiří Teper:

Co mně napsal Hadilov písař

Nové knihy

Říše ptactva, to je věda, ta se jen tak popsat nedá, říká básník. Přesto složil veselé verše, v kterých si přečtete spoustu zajímavostí o místních i exotických opeřencích. Papouška, plameňáka nebo tučňáka sice znáte, ale všechno jistě nevíte. V říkankách je to psáno.

Albatros, 56 stran, 229 Kč

Elias Hirschl:

Stovka černých šicích strojů

Nové knihy

Hrdinou románu autora je osmnáctiletý civilkář, který po maturitě nastoupí jako pečovatel do chráněného bydlení pro psychicky nemocné. Je pro něj čím dál tím těžší vyznat se v tom, proč jsou ošetřovatelé ošetřovatelé – a nikoli klienti.

Portál, přeložila Viktorie Hanišová, 232 stran, 379 Kč

Jelena Bočorišviliová:

Hlava mého otce

Nové knihy

Zázračná mast, strom uprostřed místnosti, cirkusová břichomluvkyně... ale i válečný nedostatek, Stalinovy pomníky a mizení lidí ve věznicích tajné policie - to je Gruzie v autorčiných textech. Černomořská exotiky na rozhraní Evropy a Asie.

Dokořán, přeložil Libor Dvořák, 208 stran, 298 Kč

Michael Ende:

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

Nové knihy

Když na městečko udeří nebezpečný hurikán a Jakub se svým štěnětem Skautem se ztratí, zdá se, že labrador Hrdina, bývalý policejní pes, je tím jediným, kdo je dokáže vystopovat. Hrdina spolu se svým páníčkem Benem a jeho přítelem Adamem vyrážejí kamarádům na pomoc.

OneHotBook, vypráví Jiří Vlasák, CD, mp3, 6:47 hodin, 299 Kč

Joseph Knox:

Škleb

Nové knihy

Po drogovém skandálu a převelení na noční směnu se musí detektiv Aidan Waits smířit nejen s otravným kolegou Suttym. Najednou je v opuštěném hotelu nalezena šklebící se mrtvola muže bez identity. A dvojice policistů rozplétá zdánlivě neřešitelnou záhadu.

Plus, přeložil David Koranda, 369 Kč, 400 Kč

Anna Skoumalová, Lubomír Hrouda:

Rostliny naší přírody

Nové knihy

Akvarelový atlas zahrnuje cca 780 dominantních bylin přírody České republiky. Výběr rostlin v knize zohledňuje posun naší květeny od roku 1973 zařazením běžných invazních druhů a většího počtu travních dominant. Nechybějí rostliny horské i orchideje.

Academia, 852 stran, 695 Kč

Jan Fischer, Jaroslav Foglar:

Rychlé šípy – Komiksové plakáty

Tucet kvalitních velkoformátových reprodukcí legendárních komiksů. Černí jezdci řádí, Dlouhé Bidlo hledá kočičí pracku a další nezapomenutelné příběhy mohou zdobit stěny nadšených foglarovců. Plakáty jsou vlepeny do kartonových desek lepených plátnem.

Albatros, 12 stran, 1499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám