Armáda v lednu kompletně převezme muniční sklad v Květné

28.12.2018 6:38

Armáda 1. ledna kompletně převezme muniční sklad Květná na Svitavsku. V srpnu z něj byl odvezen poslední vojenský materiál, který tam byl přemístěn v roce 2015 z Vrbětic na Zlínsku. Areál se tak se stane dalším skladovým zařízením armády, sdělila ČTK Vlastimila Cyprisová z oddělení komunikace s veřejností generálního štábu. Díky tomu vzniknou i další pracovní místa.

Armáda v lednu kompletně převezme muniční sklad v Květné
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Sklady munice v Květné.

"K 1. lednu převezme muniční sklad Květná Agentura logistiky. K zabezpečení jeho chodu využije stávající personál, další pracovníci budou doplněni podle potřeb armády k zabezpečení skladové činnosti," uvedla Cyprisová.

Munice se do Květné dostala z Vrbětic, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s vojenským materiálem včetně munice, které si pronajímala ostravská Imex Group. Do Květné byl v roce 2015 převezen i vojenský materiál firmy Eruca Technologies, bývalé Bochemie, která ho již všechen odvezla. Kromě toho v areálu skladoval menší množství materiálu státní podnik Vojenský technický ústav Slavičín.

Sklad v Květné fungoval do roku 2013, kdy ho vojáci opustili. Ministerstvo obrany se jej pokoušelo neúspěšně prodat. V lednu 2015 armáda zprovoznila 20 skladů ze 32. Ministerstvo obrany původně počítalo s tím, že Květná se bude k těmto účelům využívat jen do konce roku 2015. Nakonec to trvalo téměř čtyři roky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…