bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zbrojí CSKA na možnou výluku? Bohatý klub získal práva na Pastrňáka

28. prosince 2018, 13:00

Vojtěch Balon

CSKA Moskva patří k nejsilnějším týmům Kontinentální hokejové ligy. Lídr Západní konference má na své soupisce jména jako Michail Grigorenko, Nikita Nestěrov, Jannik Hansen, Linden Vey či Anton Slepyšev, a v Moskvě už navíc vyhlíží příští výluku NHL.

Rudoarmějci výměnou za měch rublů (přesná částka není známa) získali z Čerepovce práva na Davida Pastrňáka, Sebastiana Aha a Joela Armii pro KHL.

Fanoušci Bostonu, Caroliny a Montrealu mohou zůstat v klidu, zatím tento překvapivý krok nic neznamená. Vedení CSKA ale očividně sází na to, že v roce 2020, kdy vyprší současná kolektivní smlouva mezi NHL a její hráčskou asociací NHLPA, jednání ztroskotají a po sedmi letech přijde další výluka.

V takovém případě by většina hráčů NHL hledala krátkodobé angažmá v jiné soutěži a KHL by jakožto druhá nejlepší liga planety představovala logické řešení. CSKA ve své bohaté historii získalo už 33 titulů, zahrát si za dominantní ruský klub by i pro mnohé hvězdy působící v zámoří mohlo být velkým lákadlem.

Pastrňák, Armia či Aho se v případě výluky pochopitelně mohou rozhodnout pro působení v jiné soutěži, pokud by ale zvolili KHL, CSKA by na ně mělo přednostní právo.

Bude se David Pastrňák za dva roky prohánět v dresu moskevského velkoklubu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.