Sony nás v novém videu láká na schopnosti 3D „time-of-flight“ senzorů DepthSense

2× aktualizováno
Sony nás v novém videu láká na schopnosti 3D „time-of-flight“ senzorů DepthSense
  • Nové senzory od Sony se těší velkému zájmu výrobců smartphonů
  • Technologie „time-of-flight“ měří čas, který uplyne mezi vystřelením laserového paprsku a jeho dopadem na povrch obličeje uživatele

Aktualizováno 02. 02. 2019

Nové video s názvem „Life with DepthSense“ od Sony prozrazuje, co vše zvládnou 3D „time-of-flight“ senzory s technologií DepthSense.

Na videu můžeme nejprve spatřit, jak fungují virtuální 3D grafity, pomocí kterých si mohou zanechávat vzkazy členové rodiny. Technologie DepthSense však může být užitečná také při focení selfies nebo hraní her s rozšířenou realitou. Nakonec se můžeme podívat na to, jak se dá technologie využít při nakupování – senzor podle všeho dokáže přesně vypočítat rozměry skenovaného produktu. Novým druhem senzoru by mohla disponovat i očekávaná vlajková loď Sony Xperia XZ4. Japonská společnost navíc údajně vyvíjí také další senzor, který s časem 0,02 sekundy nabídne vůbec nejrychlejší zaostření, jaké jsme mohli u fotomobilů doposud vidět.

Aktualizováno 02. 01. 2019

Nová generace senzorů pro rozpoznávání obličeje od Sony vzbudila zájem nejen mezi výrobci smartphonů, ale také mezi uživateli. Sony proto spustila internetovou stránku, na níž se můžeme dozvědět více o využití senzorů u dronů, dále pak v robotickém a automobilovém průmyslu. Naši pozornost si získala informace, podle níž bude telefon s takovýmto senzorem schopen rozpoznat obličej svého majitele již ze vzdálenosti pěti metrů.

Původní informace z 28. 12. 2018

Podle nejnovějších informací by měl Apple zvažovat využití levnější technologie pro svou TrueDepth kameru s Face ID. Její levnější varianta by se tak mohla dostat již do iPhonů představených v roce 2019. Namísto nynějšího senzoru, který využívá projekce 30 000 laserových bodů ke zmapování obličeje uživatele, se tato technologie spoléhá na takzvanou metodu „time-of-flight“. Pomocí ní senzor měří čas, který uplyne mezi vystřelením laserového paprsku a jeho dopadem na povrch obličeje, čímž se vytvoří 3D obraz. Velkou výhodou této technologie je méně nákladná výroba.

O 3D senzory od Sony, které japonský výrobce začal vyrábět teprve v létě tohoto roku, podle Bloombergu vyjádřil zájem i Apple. Satoshi Yoshihara, generální ředitel příslušného oddělení, pod které tyto senzory spadají, tvrdí že se o tyto senzory zajímá již velké množství výrobců smartphonů. Sony proto nechalo navýšit jejich produkci. Senzory se mají vyskytnout jak na předních, tak na zadních kamerách smartphonů, a to už v následujícím roce.

Apple iPhone X

Fotoaparáty způsobily revoluci u telefonů a podle toho, co jsem doposud viděl, bude stejnou revolucí i 3D technologie snímání. Tempo, kterým k zavedení technologie dojde, možná nebude extrémně rychlé, ale k integraci 3D senzorů dojde. Tím jsem si jistý,“ nechal se slyšet Yoshihara.

Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Naposledy upraveno: 2. 1. 2019 13:39
Proste Sony ????
A.
Nechcem vyzdvihovať iPhony, ale to, čo je vo videu, dokáže Apple iPhone 6S a vyšší len s kamerou a AR kitom.
Mário Kovačič
Myslím že táto technológia má fakt potenciál. Hlavne pri nakupovaní. Neznášam chodiť po obchodoch a hľadať niečo pekné a stále skúšať aby som zistil že mi to nesedí. Hlavne rifle bundy a topánky stačí iní strih a už nesedia aj napriek správnemu číslu. Takto si môžem oskenovat nohu a viem presnejšie či mi obuv sadne. A môžem nakupovať na nete kde mám ohromný výber.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze