Jak se připravit na cestování se psem v autě?

Jak se připravit na cestování se psem v autě?
Zadavatel: Seokonzult.cz | 27.12.2018 | Cestování, gastronomie
cestování se psem

U psů je to jako u lidí. Každý je specifický svou povahou. Někteří psi snášejí cestování lépe než ostatní. V každém případě je dobré pejska na výlet dobře připravit. Než se vydáme na cestu, psa vyvenčíme a ujistíme se, že má zabaleno vše potřebné. Jednou z nejdůležitějších věcí je určitě i miska na vodu. Někteří z nás nosí klasickou kovovou misku v batůžku. Dnes se již dá pořídit plátěná, nepromokavá cestovní miska na vodu pro psa, kterou jednoduše poskládáte a v batůžku nezabere tolik místa. Psa je dobré před cestou nepřejídat. Pokud ale jedeme delší trasu, do jeho výbavy přibalíme i psí žrádlo. Je dobré také psovi při cestování dělat krátké přestávky na to, aby se mohl vyvenčit, proběhnout a trochu se uklidnit.

Pes by neměl cestovat na přední sedačce. Vyhraďte pejskovi místo buď na zadní sedačce, nebo nejlépe v zadním prostoru odděleném mříží, která mu zabrání přeskočit do prostoru cestujících, ev. ve fixované přepravce s neklouzavým dnem. Toto je nejbezpečnější způsob přepravy, který navíc v případě prudkého zabrždění nebo nehody zabrání vymrštění psa do prostoru.

Trpí-li během cestování pes nevolností, nebo je z cesty hodně nervózní a vystrašený, poraďte se svým zvěrolékařem, který Vašemu psovi předepíše vhodné léky.

Za horkého počasí je důležité psovi umožnit se zchladit. Buď jej při pauze jemně namočíme vodou, nebo během cesty necháme pootevřené okno. Psa určitě v létě nikdy nenecháváme delší dobu samotného zavřeného v autě. V létě se teplota v autě může vyšplhat až na 60°C. V takových podmínkách se pes lehce přehřeje, což častokrát vede k jeho smrti.

Pokud cestujeme se psem za chladných dní, je praktické mít ve výbavě obleček pro psy, teplý pelech pro psy, nebo matraci pro psi. Když psa během cestování venčíme, je možné, že venku zrovna sněží, nebo prší. Některá plemena s tímto počasím problém nemají, jiná jsou naopak náchylnější. V každém případě ale určitě nechceme mít v autě spoušť. Je-li pes zaneřáděný, můžeme jej obetřít ručníkem a následně jej odkázat na jeho místo. Nejpraktičtější je deka (kterou pes ale může shrnout na stranu), nebo matrace pro psy s pratelným povlakem.

A co Vy? Už jste vybaveni na další výlet se svým mazlíčkem?

Témata: cestování, pes, auto | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Česká republika
info@seokonzult.cz