Neporažený Liverpool vede Premier League o 6 bodů. ‚Bude to souboj do posledního dne,‘ varuje Klopp

Fotbalisté Liverpoolu vedou anglickou ligu se šestibodovým náskokem a mají výborně nakročeno k 19. titulu v klubové historii. Ta poslední trofej je už přitom hodně stará, pochází z roku 1990. Teď se týmu z města Beatles zase daří a pod taktovkou Jürgena Kloppa vyhrává jako dobře sladěná kapela.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Liverpoolu se radují z gólu proti Newcastlu.

Hráči Liverpoolu se radují z gólu proti Newcastlu. | Foto: Jon Super | Zdroj: ČTK/AP

Bývalý velšský fotbalista Craig Bellamy chválil, jak Liverpool využívá ve středu hřiště tvůrčí schopnosti záložníka Shaquiriho. Spolu s Timem Sherwoodem se v pořadu The Debate na televizi Skysports shodli, že u takhle fungujícího týmu vlastně ani není nutné někoho v současném přestupním období kupovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Neporažený Liverpool vede Premir League o 6 bodů. ‚Bude to souboj do posledního dne,‘ varuje Klopp

Zádrhel by mohl přijít ve chvíli, kdy dosud neporažený tým narazí a poprvé ztratí všechny tři body. Bellamy i Sherwood se shodují, že podstatné je právě to, jak Liverpool zareaguje na případnou první porážku. Na to teď ale svěřenci Jürgena Kloppa nemyslí, i když se nemohou ani nechat ukolébat pohodlným šestibodovým náskokem v čele ligové tabulky.

„Neznamená to vůbec nic. Je to pro nás dobré, ale to je v tuhle chvíli tak všechno. Nás musí zajímat, jak dlouho dokážeme držet vysokou úroveň toho, co sami předvádíme. Vždyť za námi letí Tottenham, má skvělou sérii, stejně tak budou výborní i Chelsea a Arsenal. Zase to bude souboj do posledního dne,“ vysvětluje německý kouč s avízem, že dva důležité souboje jeho tým čekají na přelomu roku.

Manchester United má dočasnou náhradu za Mourinha, do konce sezony povede tým Solskjaer

Číst článek

Už v sobotu v 18.30 čeká Liverpool jedna z velkých zkoušek - změří síly na domácím hřišti s Arsenalem. S ním „Reds“ v listopadu jen remizovali. A hned 2. ledna se Liverpool představí na stadionu úřadujícího šampiona Premier League Manchesteru City.

Pokud Liverpool tato dvě těžká utkání zvládne, udělá důležitý krok k mistrovskému titulu, na který slavný klub čeká už více než 28 let. Ale ani případných šest bodů a náskok v čele ještě titul znamenat nemusí. Varováním mohou být pro Liverpool jeho vlastní zkušenosti. Třeba v sezoně 2008/09 vedl na konci prosince ligu o deset bodů, přesto nakonec slavil titul Manchester United.

Martin Charvát, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme