Cena za správu krátkodobého pronájmu
Reality

Jak vydělávat pronájmem bytu, který zároveň využíváte?

Kdybyste měli byty dva, v jednom z nich byste bydleli a druhý pronajímali. Ale co s jedním bytem, který obýváte sporadicky, respektive jste často mimo domov a bydlení proto leží ladem? I v takovém případě se nabízí snadné řešení – krátkodobý pronájem.

Krátkodobý pronájem bytu je v mnoha ohledech výhodnější než „klasický“ pronájem dlouhodobého charakteru. 

Za zmínku stojí:

  • flexibilita (pronajímáte, jen když se vám to hodí),
  • vyšší výnos (při 80% obsazenosti vyděláte o 60 % více),
  • nulové riziko střetu s neplatičem (na Airbnb se platí zálohy předem),
  • minimální opotřebení (hosté v bytě netráví mnoho času).

Krátkodobý pronájem bytu je ideální pro každého, kdo si chce přivydělat zajímavé částky a zároveň se vyhnout typickým nešvarům dlouhodobého pronajímání. Na druhou stranu je časově náročnější a souvisí i s určitými povinnostmi. 

Rozhodnete-li se pro krátkodobý pronájem, budete se muset aktivně starat o profily na Airbnb a dalších platformách, komunikovat s hosty, průběžně udržovat byt v perfektním stavu a okamžitě řešit případné problémy.

Jde to i jinak – najměte si profesionálního správce

Chcete se vyhnout všem zmíněným povinnostem? Obraťte se na některou z firem poskytujících komplexní služby v oblasti správy krátkodobého pronájmu bytů. Dobrou volbou je tým odborníků z Letmeinn – zajišťují vše od komunikace na Airbnb až po údržbu a opravy. Svým klientům zvedají zisk v průměru o 20 – 50 %, a co je ještě důležitější – šetří jim čas.

správy krátkodobého pronájmu bytů

Cena za správu krátkodobého pronájmu bytu není vysoká. Online správa vás bude stát pouze 10 % z rezervace a za kompletní správu zaplatíte dvojnásobek. Specialisté z Letmeinn vám na Airbnb zajistí perfektní hodnocení a promění váš byt na nástroj pravidelného příjmu i v době mimo hlavní turistickou sezónu. Více se dozvíte na letmeinn.cz.