Třinečtí hokejisté prohráli na Spengler Cupu i potřetí. S Davosem hráli 1:3

Třinečti Oceláři prohráli ve čtvrtfinále Spenglerova poháru s domácím Davosem 1:3 a v turnaji končí. Jedinou branku českého týmu dal Ondřej Kovarčík. Dva góly Davosu vstřelil útočník Klasen.

Tento článek je více než rok starý.

Davos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Oceláři Třinec a finským celkem KalPa Kuopio

Třinec na Spenglerově poháru končí | Foto: Gian Ehrenzeller | Zdroj: ČTK/AP

Dva zápasy ve skupině určily, na koho týmy narazí ve čtvrtfinále Spenglerova poháru. Třinečtí Oceláři se po dvou porážkách ve skupině postavili proti domácímu Davosu ze Švýcarska.

Do branky se opět vrátila jednička týmu Šimon Hrubec.

Utkání začalo na obou stranách opatrně a k vidění byly jen náznaky šancí. První velká šance zápasu přišla až v 15. minutě a hned z toho byl gól. Hokejisté Davosu se prokombinovali až k brance, kde se k puku dostal Dario Simion. Ten zkoušel přihrávkou najít Andrese Ambühla, puk ale třinecká obrana zblokovala. Kotouč si ale našel volný Linus Klasen, který propálil Hrubce. Davos vedl 1:0.

Domácí ještě v posledních sekundách trefili prázdnou branku a ve čtvrtfinále tedy prohráváme 1:3. #SpenglerCup

22:28 – 29. 12. 2018

3

Oceláři mohli ještě v první třetině vyrovnat. Martin Gernát našel zpoza branky svého jmenovce Růžičku, který střílel z bezprostřední blízkosti. Švédský gólman Anders Lindbäck ale střelu lapačkou zneškodnil.

První třetina tak skončila 1:0 ve prospěch švýcarského celku.

Druhé dějství zápasu začalo aktivitou Davosu. Střely Thierryho Badera i Tino Kesslera ale brankář Hrubec kryl.

Vyrovnání zařídil Kovarčík

Ve 27. minutě našel Lukáš Krajíček na levé straně najíždějícího Milana Mikulíka, který přiťukl kotouč Vladimíru Draveckému. Ten ale branku minul.

Další příležitostí na srovnání skóre už ale třinečtí nepohrdli. V 17. minutě se po střele Arona Chmielewskiho dostal k puku Ondřej Kovarčík, který zblízka překonal Lindbäcka.

Běžela druhá minuta třetí třetiny a do samostatného úniku se dostal Martin Adamský. Nájezd plánoval zakončit mezi nohy brankáře Lindbäcka. Švédský brankář ale jeho úmysl prokoukl a střelu vykryl. 

V 6. minutě závěrečné třetiny mohl vedení na stranu Třince strhnout Růžička, opět ale narazil na skvěle chytajícího brankáře.

A tak se o minutu později znovu radovali domácí. Hrubec nejprve vyrazil střelu jednoho z hráčů Davosu. K dorážce se ale dostal Linus Klasen, který neměl problém puk doklepnout do branky a podruhé v zápase se zapsal mezi střelce. Davos tak vedl 2:1

V závěru to svěřenci trenéra Václava Varadi zkoušeli se šesti hráči v poli a bez brankáře. Místo vyrovnání ale přišel třetí úder Davosu, když prázdnou branku z vlastního pásma trefil Dino Wieser.

Davos porazil Třinec 3:1 a v neděli se v semifinále utká s finským celkem KalPa Kuopio.

Hokejový Spenglerův pohár v Davos - čtvrtfinále:
HC Davos - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Klasen (Simion, Heldner), 48. Klasen (Ambühl, Simion), 60. D. Wieser - 37. O. Kovařčík (Krajíček). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Hebeisen - Gnemmi, Progin (všichni Švýc).

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme