Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Celosvětový úspěch a obrovský výdělek: Těchto 5 zajímavostí o pohádce Z pekla štěstí 2 jste netušili!

Celosvětový úspěch a obrovský výdělek: Těchto 5 zajímavostí o pohádce Z pekla štěstí 2 jste netušili!
Zdroj: Facebook
+ Dalších 6 fotografií
česká pohádka
Snímek pojednávající o lásce Markýtky a Honzy je už 17 let jednou z nejoblíbenějších pohádek Česka. Zásluhu na tom samozřejmě mají i záporné postavy, jejichž obsazení je tak skvělé, že diváky vždy pobaví. Pohádka navíc poukazuje i na to, že zlo není vždy tam, kde by ho člověk hledal. Také proto je extrémně úspěšná i mimo naši zem. Věděli jste to?

Co diváky na této pohádce baví především je Karel Gott. Ten se objevil ve dvou protikladných rolích, zahrál si Lucifera a Boha. Nicméně i pohádka s božským Kájou skrývá tajemství, která běžný divák okem v televizi nezahlédne. Přinášíme vám 5 zajímavostí o pohádce Z pekla štěstí 2!

1) Při premiéře prvního dílu pohádky v roce 1999 přednesl Karel Gott přípitek, při němž řekl, že by si přál hrát v takové pohádce. Jen o dva roky později se mu přání splnilo a ve druhém díle dostal role rovnou dvě. Scény z pekel se natáčely v září, a to jen v noci, teploty tehdy klesaly i na nulu, zpěvák si ale nikdy nestěžoval.

2) Za Karlem Gottem jezdily na natáčení autobusy plné jeho německých fanoušků.

3) Práva na snímek se prodala do 22 zemí.

4) Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč.

5) Dana Morávková má ve skutečnosti velký strach z koní a na natáčení dokonce z jednoho spadla. Proto byla naštvaná, když zjistila, že z dlouhého natáčení s koňmi bylo ve filmu jen pár sekund.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy