Trhák od Sarah Perryové konečně vychází v češtině!

po_mne_potopa
Začtěte se do tajemného a trochu děsivého románu Po mně potopa. Autorka se ve svém poutavém vyprávění inspirovala biblickými podobami lásky. Všechny aspekty tohoto citu se snaží probudit v jediném muži, který až dosud nemiloval.

Občas se vám stane, že vezmete do ruky knihu, a ta vás nevysvětlitelně chytne už od první stránky – román Sarah Perryové je jednou z nich.

Sunday Times

Učinila jsem takové téměř morální rozhodnutí, že napíšu knihu, která čtenáře nebude krmit lacinými odpověďmi, protože s ničím takovým se nesetkáme ani v reálném životě. Takže představa skupiny lidí, která knihu přečte, pak se dohaduje o jejím smyslu a nakonec usoudí, že nikdo nemůže nezvratně dokázat, co se přesně stalo, mě naplňuje radostí

Sarrah Perryová

Knihkupec John Cole, podivínský samotář ve středním věku, jednoho dne uprostřed dlouhé vlny veder zavře krám a vydá se na neohlášenou návštěvu za bratrem. Cestou se ale auto porouchá, John se ocitne pod nemilosrdnými paprsky slunce v neznámé krajině a musí se vydat pro pomoc k osamocenému stavení. Jaké je však jeho překvapení, když jej tam uvítají jako dlouho očekávaného hosta, mají pro něj připravený pokoj i prostřený stůl. Co je to za zvláštní komunitu a co mají společného s věží u jezera?

Po mně potopa

Autorka: Sarah Perryová
Přeložil: Rani Tolimat

 

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-257-2660-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Po mně potopa vydalo nakladatelství Argo.

Zalistujte si ukázkou

Sarah Perryová

sarah_perry Narodila v roce 1979 v Anglii, v hrabství Essex. V dětství prošla přísnou výchovou v baptistické rodině. Tvrdí, že její literární styl nejvíce ovlivnila četba Bible (překlad King James Bible) a klasických historických románů, novel a poezie. Vystudovala angličtinu a tvůrčí psaní na Royal Holloway University. Její první, mezinárodně uznávaný román Po mně potopa (After Me Comes the Flood, 2014) vyšel u nás až v roce 2018, mezitím však získal mnoho nominací na literární ceny. Úspěch debutu byl následován bestsellerem Nestvůra z Essexu (The Essex Serpent, 2016), který se stal knihou roku v síti knihkupectví Waterstones. Rovněž získal nominaci na cenu Costa Award, Baileys Women’s Prize, International Dylan Thomas Prize a další. Tato kniha vyšla již v 11 jazycích a BBC jej vysílalo jakomluvené slovo na pokračování. V součanosti žije Sarah Perry v Norwich, kde také píše svůj třetí román.

Zdrojem autorčiny fotografie je en.wikipedie.org,
Zdrojem informací je www.kosmas.cz


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo mně potopa

Perryová, Sarah

Argo, 2018

Napsat komentář