Mimořádný koncert Pražské barové filharmonie s hvězdným obsazením

Zcela mimo abonentní řadu vystoupí sólově s Pražskou barovou filharmonií (PBF) světoznámý virtuos na bubínek, věštec a mystik Vlastík Plamínek. Koncert se koná v pražské H2SO4 aréně dne 32. prosince 2018 v 18 hodin a 43 minut.
Témata:Silvestr
Vlastík Plamínek (zdroj archiv Pražská barová filharmonie)

Světoznámý umělec Vlastík Plamínek přednese Koncert b moll pro plastový bubínek a symfonický orchestr zkomponovaný dlouholetým českým basistou Jiřím Kajínkem, hluboce inspirovaný klasickým románem Jamese Redfielda Celestinské proroctví.

V druhé polovině koncertu zazní světová premiéra vokální symfonie Krtek a hrouda pro sóla, symfonický orchestr, dvoje varhany, harmonium, preparovaný klavír, smíšený sbor, mužský sbor, ženský sbor, dětský sbor, hasičský sbor, Husův sbor, sbor hráčů na listovou pilu, sólový plastový bubínek in B, gong, oktobas a čtyři thereminy. Vokální symfonii na objednávku PBF zkomponoval exkluzivně Arvo Pärt. (PBF na tomto místě děkuje Estonské ambasádě v Praze za obětavou pomoc při zprostředkování překladu náročného libreta pro potřeby tohoto slavného skladatele.)

Jiří Babica (zdroj archiv Pražská barová filharmonie)

Představení bude jako host dirigovat Jiří Babica, který tak zaskočí dlouholetého uměleckého vedoucího PBF Zdeňka Trošku. Koncert je již téměř vyprodán, k dispozici jsou pouze vstupenky na varhanní emporu.

O přestávce budou zdarma podávány koláčky z ayahuascy podle originálního Babicova receptu. Výtěžek ze vstupného věnují umělci na podporu výzkumu kocoviny. Projekt PBF bylo možné uskutečnit s laskavou finanční podporou Pražských kanalizací a pivovaru Starobrno.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]