Nevídané! Švýcaři dostali za jeden brejk dvě trestná střílení

Foto: IIHF

31. prosince 2018, 8:01

Martin Voltr

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) Neuvěřitelnou věc přinesl zápas Švýcarska s Ruskem na šampionátu dvacítek ve Vancouveru. Švýcaři jeli hned dvě trestná střílení za sebou!

Den po comebacku Američanů proti Švédům z 0:4 na 4:4 šlo o další bláznivý zápas na letošním mistrovství světa. Bizarní situaci ze závěru druhé třetiny už ale velmi pravděpodobně nic na turnaji nepřekoná.

Švýcaři měli utkání perfektně rozjeté a překvapivě vedli 3:1. Sborná vyrovnala, jenže za stavu 3:3 zůstali její hráči dlouho na ledě a obránce Dmitrij Samorukov vůbec nestíhal unikajícího Marca Lehmanna. A tak ho fauloval.

Ale ne jednou. Nejdřív ho podrazil na modré čáře, a když se švýcarský útočník zvedl, těsně před brankářem dostal druhou „kosu“.

A tak rozhodčí nařídili ne jedno, ale DVĚ trestná střílení!

Jenže nebozí Švýcaři ani jedno neproměnili...

Situaci najdete v čase 3:00:

První jel sám Lehmann, který mohl završit hattrick, ale puk mu ujel z čepele. Ke druhému se postavil Philipp Kurashev – syn bývalého sovětského útočníka. Autor pěti gólů na turnaji minul branku.

Navíc jenom krátce poté šli Rusové na pět minut do čtyř po bodnutí holí Ivana Muranova. Švýcarský tým byl ale tak psychicky dole, že ve vlastní přesilovce inkasoval zlomový gól, a nakonec prohrál 4:7.

Mimochodem: Kdyby Lehmann první nájezd proměnil, druhý už by se nejel. Ruský hříšník by si v souladu s pravidly odpykal dvouminutový trest. Proto taky Samorukov na trestnou lavici skutečně usedl, ale za chvíli mohl odjet zpátky na střídačku:

Mají-li být v jednom přerušení hry nařízena dvě trestná střílení ve prospěch jednoho týmu (za dva rozdílné přestupky), může z nich být dosaženo pouze jednoho gólu. Pokud je při prvním trestném střílení dosaženo gólu, druhé trestné střílení se automaticky zruší, ale je uložen příslušný trest za druhý přestupek. Pokud je první trestné střílení neúspěšné, provede se i druhé.

Tohle jsem nikdy nezažil, říká Švýcar Lehmann

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz