Medici (Medicejové)
92/100 - 36×

Medici(Medicejové)

Před dvaceti lety uzavřel Giovanni de Medici smlouvu s papežem, díky čemuž se jejich rodinná banka povznesla k nebývalé moci. Giovanni byl však náhle zabit a jeho synové Cosimo a Lorenzo musí čelit řadě nepřátel, kteří se je snaží připravit o moc.

Itálie | 2016 | Ukončeno
vysílání
3 sezóny | RAI 1 | 55 minut
žánr
Drama, Historický, Životopisný

Druhá série Medici nesplnila očekávání

Druhá série Medici nesplnila očekávání

Dlouho očekávaná druhá řada seriálu Medici utrpěla změnami v obsazení i v pojetí. Má cenu ještě sledovat tento seriál?

0 7
31.12.2018

V seriálu došlo k několika podstatným změnám. Jak již název naznačuje, éra Cosima a jeho otce (Richard Madden a Dustin Hoffman) skončila. Noví Medici: The Magnificent staví na mladých hercích. To by nebyla chyba. Představitelé bratrů Lorenza a Giuliana (Cosimovi vnuci) Daniel Sharman a Bradley James potěší srdce mnohých fanoušků seriálů Teen Wolf a The Originals. Ale malá povědomost tvůrců o historii a rozvleklý děj už seriálu škodí. V podstatě každý díl seriálu psal jiný scenárista, a je to bohužel znát.

Materiál v podobě Lorenza Medicejského, známého jako il Magnifico (Nádherný), je tak vděčný a bohatý, že bychom v italských dějinách těžko hledali jinou, podobně zajímavou osobu. Navzdory tomu se děj vleče. Překonat první dva díly druhé řady vyžaduje notnou dávku trpělivosti. Člověk si u některých dialogů myslí: „Tak už to řekni!“

Lorenzo byl ve skutečnosti velmi inteligentní, ale přesto vládl jako tyran, intrikoval, podplácel, vyhrožoval a vytvářel výhodné příbuzenské svazky, aby si zachoval moc. No a co? Florencie pod jeho vládou kvetla. Byl mecenášem umění všeho druhu. Vděčíme mu za mnohé skvosty renesančního umění. Jeho manželství s Clarice bylo plné respektu, ale nemilovali se. No a co? Proč to neříci? V té době se to tak dělalo.

Za zmínku stojí snad herec Sean Bean v roli Jacopa Pazziho, úhlavního nepřítele Medicejských, a italský herec Raoul Bova jako papež Sixtus IV. Ale i jejich nenávist a stejné dialogy se po určité době stanou únavnými.

Raoul Bova jako Sixtus IV. Zdroj: Rai Uno

Italská televizní stanice Rai Uno už má roztočené první díly třetí řady, doufejme, že přestane cílit na náctileté a poskytne nám podívanou jako v první sérii. Vždyť Lorenzo musí být ještě exkomunikován papežem a Boticelli musí namalovat svůj neslavnější obraz.

Diskuze /5

Mirischka

Docela nesouhlasím. Rozvleklá a nudná mi přišla spíše první série u které jsem usínala. Ano, je pravda, že postavy jsou drasticky zidealizované, ale to neuškodí. Navíc jsou díly skvěle napínavé i přestože téměř všichni ví, jak vše skončí.

31.12.2018 | 23:13:34
Anikitos

První série byla lepší, to ano. Ale zase až tak špatná ta druhá není ani se o tolik od té první neliší. Ani jedna není nijak akční, o to tam taky ani nejde. Jde o ten děj, rozmluvy, dohody a sváry (a v tom o něco ta první série vynikala)… :)

Já jsem vůbec rád, že se k nám druhá řada dostala, mám rád „historické sriály,“ ale zajímalo by mě jestli se nějaký historický seriál skutenčně drží histori? Třeba Da Vinci's Demons, Marco Polo, Vikings nejsou téměř vůbec podle historie a přesto jsou mé oblíbené…

Jediný, který se trošku drží historie jsou tak možná naši „Borgia,” ale i oni si to trochu upravovali do seriálu a mně se to líbilo.

5.1.2019 | 14:18:53
BansheeWolfTW

Náhodou mně se druhá řada líbi o hodně víc než tá první.

6.1.2019 | 12:15:01
Padme_Andrea

Také nesouhlasím. Druhá série se mi líbí a dokonce je všeobecně lépe hodnocená.

7.1.2019 | 20:59:33
AK81

Sem zvědav jak nás seznámí ve třetí sérii s Giulio di Guiliano de Medici tedy s budoucím Klementem VII. když se Giuliano di Piero de' Medici ani nestihl oženit s jeho matkou a už prdí do hlíny…

7.2.2019 | 18:55:39
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama