Česká firma je mezi největšími výrobci bankomatů na kryptoměny

Boom kryptoměn

Česká firma je mezi největšími výrobci bankomatů na kryptoměnyNové 1
Ekonomika
Sdílet:

Česká společnost General Bytes je druhým největším výrobcem kryptoměnových bankomatů na světě s podílem na trhu 30,6 procenta. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnil server coinfox.info s odvoláním na údaje od Coin ATM Radar. Podle zprávy je nyní na světě více než 4100 bankomatů poskytujících služby pro nákup a prodej bitcoinů a dalších kryptoměn.

Navzdory poklesu trhu s kryptoměnami, se počet těchto bankomatů za rok více než zdvojnásobil. Loni na počátku prosince bylo podle Coin ATM Radar v provozu jen 1893 bankomatů. Každý den se ve světě instaluje sedm nových strojů.

Téměř tři čtvrtiny bankomatů se nachází v Severní Americe. Lídrem jsou Spojené státy, kde je zhruba 2300 strojů, tedy více než polovina všech kryptoměnových bankomatů na světě. Dalších 620 jich je v Kanadě. Na třetím místě je Rakousko s 263 bankomaty. Rakousku se podařilo z třetí pozice sesadit Británii.

V České republice je podle údajů Coin ATM Radar celkem 65 kryptoměnových bankomatů. Nejvíce jich je v Praze, celkem 40.

Největším výrobcem kryptoměnových bankomatů je firma Genesis Coin se sídlem v Portoriku. Její podíl na trhu je 31,8 procenta. Třetí je pak americká firma Lamassu s podílem 10,7 procenta.

Čtěte více: Český premiant regionu. Republika si letos udržela vysoký rating

Huawei čeká letos růst příjmů o 21 procent na 109 miliard dolarů

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články