Lednová Beseda: Jakub Smolík nebo Potměšilův Richard III.

Třináctého ledna vystoupí v Měšťanské besedě oblíbený zpěvák Jakub Smolík. Dalším tahákem je divadelní spolek Kašpar.

Cílená propagace v Plzni

Smolíkův koncertní program je sestaven z největších hitů (Ave Maria, Víš, Až se ti jednou bude zdát…) a samozřejmě i nových písní  z posledního alba Paleta života.

Závěr měsíce  bude patřit Divadelnímu spolku Kašpar a Janu Potměšilovi, který ztvárňuje hlavní roli v Shakespearově tragédii Richard III. (30. 1. 2019).

Hlavní postava je vytvořena podle skutečného panovníka - Richarda III. Není ale historicky přesná. Fyzicky znetvořený, ctižádostivý, přes mrtvoly jdoucí, ale ironický a vlastně charismatický panovník je jednou z nejlepších postav, jakou dramatik napsal. A Jan Potměšil v této roli exceluje.

PROGRAM MĚŠŤANSKÉ BESEDY

leden 2019

HUDBA

7.1.19:00 Robert Křesťan & Druhá tráva &  Bratři Ebenové

Přijďte si vychutnat vzácné setkání našich předních umělců na večeru plném jemné ironie, svižného slovníku, neotřelých rýmů a skvělých instrumentálních výkonů. Jen v Měšťanské besedě uvidíte společně Bratry Ebeny s Robertem Křesťanem a Druhou trávou.

Bratři Ebenové vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Kromě tria bratří Ebenů – tedy Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika, působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

Robert Křesťan a Druhá tráva jsou řazeni mezi špičku na folk & country scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Autorskou a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana doplňuje mimořádná instrumentální zdatnost členů skupiny, a tak není divu, že Druhá tráva jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po USA.

10.1.19:30 Asonance

Skupina Asonance patří k nejstarším skupinám působícím na české folkové scéně. Byla založena na podzim roku 1976 a brzy se stala uznávaným interpretem irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb jako jsou reel, jig nebo hornpipe.

V devadesátých letech se ve skupině objevují kromě tradičních českých folkových nástrojů, jako jsou housle, flétny, kytara a basa také nástroje typické pro ostrovní folk, zejména irské loketní dudy, svislý irský buben bodhrán, strunný nástroj buzuki a různé typy irských fléten. V poslední době se skupina věnuje také interpretaci lidových ostrovních skladeb v modernějším hávu, a proto do jejího nástrojového vybavení přibyla i elektrická a basová kytara, klávesové nástroje a také bicí. Tradiční skladby v klasickém pojetí však v repertoáru zůstaly, a stejně tak jeden z charakteristických atributů skupiny – vícehlasé úpravy některých lidových i duchovních písní. Tato pestrost repertoáru je také jedním z důvodů, proč skupina patří spíše k těm početnějším: má v této chvíli 11 stálých členů.

Skupina aktuálně působí v sestavě Jan Lašťovička (umělecký vedoucí, kytara, elektrická kytara, buzuki, irské loketní dudy, vokály, české texty všech písní), Hanka Horká (zpěv, perkuse), Klára Lašťovičková (zpěv, flétny), Blanka Lašťovičková (zpěv, bodhrán, perkuse), Jan Ráb (housle), Roman Slaboch (zpěv, perkuse), Petr Bohuslav (zpěv, kytara), Luboš Pick (baskytara, kytara, buzuki, vokály), Mirko Rokyta (klávesové nástroje,vokály), Anežka Kufová (flétna) a David Růžička (bicí).

13.1. 19:00 Jakub Smolík

Koncertní program Jakuba Smolíka je sestaven z největších hitů (Ave Maria, Víš, Prý chlapi nebrečí, Až se ti jednou bude zdát, Sen kovbojů, Říkej mi táto…) a samozřejmě i nových písní z posledního alba Paleta života.

Vystoupení Jakuba Smolíka se díky tomu těší oblibě nejen pro svou romantičnost, ale také pro vtipně okomentované historky ze života a aktuálního společenského i politického dění.

23.1. 19:00 4TET

Gentlemaniv cylindrech opět připravili originální podívanou, zbrusu novoukoncertní verzi V. Již téměř 16 let udivuje diváky svýmineuvěřitelnými pěveckými, ale i hereckými výkony a nápadyVOKÁLNÍ SESKUPENÍ 4TET.

Verze V., kterou připravil se 4TETem stejný tým, jako verze předešlé, je scénicky a obsahově úplně jiná. Co ale zůstalo, je umělecky plnohodnotný, precizní a přitom osobitý projev vokálního seskupení, který se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna.

Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké až "taneční" výkony některých aktérů na jevišti. To vše rozhodně nenechá nikoho chladným a odměnou jsou jim vždy vyprodané koncerty s neopakovatelnou atmosférou.

4TET:

Tenor David Uličník

baritone1 Jiří Korn

baritone2 Jiří Škorpík

bass Dušan Kollár

28.1.19:00 Michal Šindelář: Můj táta „Dědek“

Nedožité 70. narozeniny a 10 let od úmrtí legendy českého bigbítu Jiřího DĚDKA Šindeláře si připomíná hudební scéna v lednu 2019. V rámci těchto dvou výročí jeho syn - hudebník Michal Šindelář připravil komorní koncertní projekt, ve kterém "nejen" hudebně vzpomene na svého tátu "Dědka". V netradičních akustických aranžích tak během večera zazní v originálním podání Michala Šindeláře hity obou těchto hudebníků. Důležitou součástí pořadu budou písně a vzpomínky na Katapult, jehož byl Jiří Šindelář celoživotním členem a jednou z jeho hlavních tváří. V programu vystoupí sevzpomínkami i "Dědkův" bratr - akademický malíř, sochař Jaroslav Šindelář. Součástí pořadu je i výstava kostýmů, nástrojů, zlatých desek, plakátů, obrazů a fotek Jiřího Dědka Šindeláře.

31.1.19:00 Radka Fišarová

Recitál"Rendez - vous"

Komorně laděný koncertní program, který je věnovaný převážně francouzskému šansonu. V tomto programu Radka Fišarová přináší slavné písně z repertoáru šansonierky Edith Piaf, ale také známé i méně známé skladby např. Charlese Aznavoura, Mireille Mathieu či zhudebnělé básně Jacka Preverta. Naleznete zde i několik melodií z francouzských filmů. Písně zazní, jak ve francouzském originále, tak s českými texty. Nedílnou součástí koncertů je i vlastní autorská tvorba Radky Fišarové.

Doprovází:

Aliaksander Yasinski - akordeon

Ondřej Kabrna – klavír

Miroslav Linka - kytara

Tomáš Liška – kontrabas

Radek Doležal – bicí


DIVADLO

3.1. 19:00 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívatna slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

20.1.19:00 Světáci

Divadelníspolečnost Háta

Známá hudební komedie o partě tří fasádníků, kteří se po dramatickém zážitku v grilbaru, kde způsobí požár, rozhodnou vzdělat se v oblasti společenského chování. Odevzdají se tedy do rukou zkušeného profesora tance a společenské výchovy a doufají, že jim to příště přinese společnost dam na úrovni. Kdo mohl tušit, že nakonec natrefí na trojici podobně „dobře vyškolených" lehkých žen?

Notoricky známá filmová hudební komedie Vratislava Blažka a Zdeňka Podskalského s písněmi Evžena Illína a Vlastimila Hály z roku 1969 trůní od své premiéry na špičce žebříčků nejoblíbenějších českých filmů.

Hrají: Viktor Limr / Lumír Olšovský / Filip Tomsa, Dalibor Gondík / Zbyšek Pantůček, Martin Sobotka, Vlasta Žehrová / Olga "Háta" Želenská, Monika Absolonová / Ivana Andrlová, Mahulena Bočanová / Adéla Gondíková, Miriam Kantorková / Vlasta Peterková / Marcela Nohýnková, Jan Přeučil a další

Autoři : Vratislav Blažek / Zdeněk Podskalský / Evžen Illín, Vlastimil Hála

Režie: Lumír Olšovský

20.1. 19:00 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

27.1.19:00 One Knor Show – Než začnu

Celovečerní „představení jednoho Knora“. Vlastní zábavné představení, na které se diváci chodí bavit už od roku 2009. Neustále aktualizované představení.

Hraje: Miloš Knor


27.1.19:30 Tchýně na zabití

Fanny agentura

Hra o vtazích mezi tchýní a zetěm, snachou a tchýní, mezi matkou a dcerou, synem a matkou, mezi mladými manžely a konečně (a hlavně) mezi tchýněmi samotnými. Nenechte si ujít další řachandu, navíc okořeněnou duchařinou.

Hrají: MartinKraus, Anna Kulovaná, Lucie Zedníčková a Dana Homolová

Autor: Jakub Zindulka

Režie: Jakub Zindulka

Produkce: Fanny agentura

Pořadatel Agentura Židek

30.1.19:00 Richard III.

Divadelní spolek Kašpar

Cestak trůnu a moci je lemovaná potoky krve. A ostatní? Přihlížejí, bojí se, slouží nebo pomáhají…a pak se diví. Na konci ledna v Měšťanské besedě Divadelní spolek Kašpar představí překvapivě současný historický příběh.

Jan Potměšil se úzkostlivě vyhýbá démonizaci zrůdné postavy Richarda III. Bez bombastu a křivých pohledů, s naivní přesvědčivostí prosazuje a s krutým humorem komentuje své zločinné záměry. Pouze v monolozích adresovaných do hlediště úšklebkem poodhalí svou pravou tvář. Zlo se tu představuje jako samozřejmost pragmatického myšlení bez zábran a mezí.

Hrají: Jan Potměšil, Milena Steinmasslová, František Kreuzmann, Veronika Kubařová / Monika Zoubková, Marek Němec / Zdenek Velen, Eva Elsnerová / Jitka Nerudová, Miloslav Tichý, Tomáš Karger /Zdenek Velen ad.

Režie: Jakub Špalek

Překlad: Břetislav Hodek

Úprava: Milan Lukeš

Hudba: Petr Malásek

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

8.1. 2019 19:00 Norsko od A do Z

přednáší Tomáš Hájek, Průvodce CK Periscope Skandinávie

NORSKO, podle mnohých nejkrásnější země na světě nabízí při dlouhé cestě od jihu k severu neskutečné množství krásných přírodních scenerií, romantických vesniček a všudypřítomných chat s travnatými střechami. V pořadu cestovatele, průvodce a znalce Norska uvidíte fotografie malebných fjordů, zelených údolí s atraktivními vodopády, národní parky s rozlehlými ledovci, jezery a divokými řekami. Nezapomeneme ani na daleký sever - za polárním kruhem se za polárního dne pyšní souostroví Lofoty přívlastkem “exotika severu“. Nejseverněji se podíváme na Nordkapp i na souostroví Špicberky. Zajímavý je též pohled na Norsko v zimním sněhovém hávu.

Pořadatel Periscope Skandinávie s.r.o.

Vstupné 100,- v předprodeji / 120,- v den konání.

14.1.19:00 Hanka Machalová: Návod na chytré cestování

Hana Machalová 7x obletěla zeměkouli. Po celé republice dodává optimismus a kuráž lidem, kterým běžný život klade překážky ve splnění jejich cestovatelských snů. Přijďte si pro nové povzbuzení k vlastnímu objevování světa. Nyní si pro nás připravila návod, jak chytře cestovat po celý rok s tipy na cesty, které ušetří spoustu času a peněz. Uvidíte celou škálu možností a budete se dobře bavit.

Doporučujeme si vzít notýsky na poznámky.

22.1. 2019 19.00 Nejlepší treky v Peru

přednáší Martin Úbl

Huayhuashtrek patří mezi deset nejkrásnějších treků na světě. Kombinace nádherných ostrých štítů s lagunami neuvěřitelných barev dělá tento trek nezapomenutelným. A přesto sem prakticky nikdo nejezdí. Machu Picchu je nejznámější památkou Jižní Ameriky a je snem mnohých cestovatelů. A přestože je toto místo opravdu magické a opředené mnohým tajemstvím, může spoustu návštěvníků zklamat. Povídání o trekování neznámým Peru a jeho kontrastech aneb Nikdy nevěř místním!

Vstupné100,- v předprodeji / 120,- v den konání.

AKCE PRO DĚTI

5.1.14:30 Hravá sobota Zimní aneb na severním pólu je taky legrace

Přijďte si s námi užít zimní radovánky do Měšťanské besedy! Že to uvnitř nejde? Tak to se pletete. Na Hravé sobotě zvládneme i pořádnou koulovačku! Nevěříte? Tak se pojďte přesvědčit.

Vhodnépro děti 3+

6.1.14:30 Malostranská zimní pohádka (Divadlo Matěje Kopeckého Praha)

6.1.16:00 Malostranská zimní pohádka (Divadlo Matěje Kopeckého Praha)

Zimní pohádka ze staré Prahy vypráví poetický příběh o přátelstv íza doprovodu krásných písniček. O půlnoci na ulici ožijí tři sněhuláci, kteří se snaží vybojovat si mezi sebou místo. Nakonec je spřátelí ztracený pejsek, kterému společně pomohou najít cestu domů. Ale co se stane se sněhuláky v předjaří, když začne hřát sluníčko?

Vhodnépro děti 3+

13.1. 14:30 Slepičí pohádka (Nána Divadélko)

13.1.16:00 Slepičí pohádka (Nána Divadélko)

Příběh slepiček a zlobivé kozy na jednom malém dvorku, kde se dějí nemalé zázraky života. Že slepičky mohou být zlé a závistivé, ale i hodné a výjimečné, že láska umí hory přenášet a každému se dostane po zásluze odměny, o tom vypráví pohádka plná živých písniček.

Vhodnépro děti 3+

20.1.14:30 Hrnečku vař (Divadlo Dráček)

20.1.16:00 Hrnečku vař (Divadlo Dráček)

Když myšáci ukradnou kouzelný hrnek, může z toho být pěkné nadělení.

Vhodnépro děti 3+

26.1.14:00 Zpíváme a tančíme s Míšou: Lesní království

26.1.16:00 Zpíváme a tančíme s Míšou: Lesní království

Míšu znáte ze stovek vystoupení po celé ČR i z účinkování v televizních pořadech pro děti. Interaktivní písničková show pobaví i aktivně zapojí děti i jejich rodiče.

Můžete se těšit na hodinové vystoupení nabité spoustou veselých písniček, tancováním, dováděním a sladkými odměnami.

Vhodné pro děti od 2+

27.1.14:30 Jak Honza s duchem zatočil (Divadlo eMILLIon)

27.1.16:00 Jak Honza s duchem zatočil (Divadlo eMILLIon)

Pohádka o princezně zahleděné do bohatství a pozlátka a jejích třech nápadnících, princech z Francie, Anglie a Německa. Oporou bezradného tatíčka krále jsou Kašpar se svým nadhledem a důvtipem, a poctivý, ale chudý kuchař Honza, který vše vyřeší selským rozumem.

Pohádka dětem ukáže, že krása a štěstí není pouze v nablýskaných věcech a hezkém oblečení. Důležité je něco umět, znát,vědět si rady a zůstat sám sebou.

Vhodnépro děti 3+

KINO BESEDA

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

7.1. 2019 19:15 Bohemian Rhapsody
24. 1. 2019 19:15

ZEMĚ/ ROK: VB, USA / 2018
REŽIE: Bryan Singer, DexterFletcher
HRAJÍ: Rami Malek, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech

Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i nekontrolovatelnou životní spirálu Freddieho Mercuryho. Snímek je rámcován založením skupiny Queen v roce 1971 až po památný koncert Live Aid v roce 1985.

9.1. 2019 19:15 S láskou Vincent

ZEMĚ/ ROK: VB, Polsko / 2017
REŽIE: Dorota Kobiela & HughWelchman
HRAJÍ: Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn ad.

DOBA TRVÁNÍ: 95 min

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že “může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by “rozložené obrazy dokázaly pokrýt celýLondýn nebo Manhattan”. Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory.

Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny.

10.1. 2019 17:00 Zlatý podraz

ZEMĚ/ ROK: ČR / 2018
REŽIE: Radim Špaček
HRAJÍ: Filip Březina, Zdeněk Piškula, Patricia Volny, Jan Hartl,  AlenaMihulová, Ondřej Malý ad.

DOBA TRVÁNÍ: 106 min

Příběh o vášnivé lásce, basketbalu a životě ve stínu politiky. Film začíná v roce 1938. Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty (Filip Březina) k tanečnici Michelle (Patricia Volny), s kterou se seznámí na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženěvě. Michell je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i dva protikladní jedinci trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951, kdy Evropu už na mnoho let rozdělila železná opona.

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 69 Kč.

10.1. 2019 19:15 Utop se nebo plav

ZEMĚ/ ROK: Francie / 2018
REŽIE: Gilles Lellouche
HRAJÍ: Guillaume Canet, Leila Bekhti, Mathieu Amalric, Virginie Efira,Benoît Poelvoorde ad.

DOBA TRVÁNÍ: 122 min

Když depresivní Bertrand, trpící krizí středního věku, odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání (ano, máme na mysli mužské akvabely), netuší, do jak pestré společnosti sympatických ztroskotanců se dostává. Družstvo vybavené povislými svaly, počínající pleší a nejrůznějšími životními problémy míří na nejvyšší stupně vítězů. Francouzský režisér Gilles Lellouche letos rozesmál i dojal publikum v Cannes komedií o snech, které se mohou splnit, přestože se v ně ani neodvažujeme doufat. (KVIFF)

V Cannes film Utop se, nebo plav zaujal tvůrce Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech natolik, že si ho vybrali na zakončení svého festivalu.

12.1. 2019 14:30 Yeti: ledové dobrodružství

ZEMĚ/ ROK: USA / 2018
REŽIE: Glenn Ficarra, John Requa
HRAJÍ: Zendaya, Channing Tatum, Danny DeVito, Gina Rodriguez
ZNĚNÍ: český dabing
DOBA TRVÁNÍ: 96 min

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí.

Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme zapochopení.

12.1. 2019 17:00 André Rieu: Koncert ze Sydney

Nový rok, nové začátky, nový koncert... ale stále stejný krá lvalčíku! Znamenitý houslista André Rieu se vrací do kin po celém světě se svým koncertem ze Sydney Town Hall v Austrálii.

André Rieu koncert okomentoval takto: „Jsem nesmírně potěšen, že jsem mohl vystoupit v historické budově radnice v Sydney. Zároveň je úžasné, že se o koncert mohu podělit také s diváky v kinech po celém světě. Těste se, chystáme pro vás mnohá překvapení.“

Majestátní budova Sydney Town Hall dodává koncertu překrásnou a vzrušující atmosféru. Andrého doprovází jeho milovaný Orchestr Johanna Strausse, se kterým vystupuje již více než 30 let. Navíc maestrona podiu přivítá vzácné hosty z řad prvotřídních sopranistek a platinových tenorů. Repertoár je složen z těch nejkrásnějších hitů klasické i populární hudby.

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 200 Kč.

14.1. 2019 19:15 Oni a Silvio
ZEMĚ/ ROK: IT / 2018

REŽIE: Paolo Sorrentino
HRAJÍ: ToniServillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak  adalší
DOBA TRVÁNÍ: 150 min

Jaká je největší lidská touha? Láska? Peníze? Sex? Neomezená moc? A je možné toho všeho dosáhnout a cestou neztratit vlastní tvář? Nejúspěšnější italský režisér současnosti Paolo Sorrentino (Velká nádhera, Mládí) se vrací do českých kin s velkolepým provokativním komediálním dramatem. Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo tentokrát v hlavní roli ztvárňuje  – notoricky známého miliardáře, skandalistu, mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a zhýralými večírky, které svět zná pod označením „bungabunga“. Film dává nahlédnout do soukromí této kontroverzní ústřední postavy a nabízí pohled na mrazivé a mnohdy groteskní situace, ať už se týkají podplácení soudců, nákupu nejlepších fotbalistů nebo svádění mladičkých modelek. Zabývá se také tím, jací lidé Berlusconiho a jemu podobné obklopují a jak funguje cynický mechanismus moci, založený na absolutní ztrátě hodnot, ponižování, egoismu a prospěchářství.

16.1. 2019 19:15 Beautiful Boy

ZEMĚ/ ROK: USA / 2018
REŽIE: Felix van Groeningen
HRAJÍ: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Converyad.

DOBA TRVÁNÍ: 120 min

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazenik nejtalentovanějším hercům svých generací.

17.1. 2019 17:00 Ten, kdo tě miloval

ZEMĚ/ ROK: ČR / 2018
REŽIE: Jan Pachl
HRAJÍ: Soňa Norisová, Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Eva Holubová,Lukáš Vaculík ad.

Námět, knižní předloha a spolupráce na scénáři: Marie Polednˇáková
DOBA TRVÁNÍ: 90 min

Komediálně laděná rodinná detektivka s předvánoční atmosférou ze známého lázeňského města, z Karlových Varů.

Hlavním vypravěčem příběhu by sice správně měl být kpt. Kalina (Pavel Řezníček) - neúplatný policista, milující manžel, skvělý otec a báječný syn v jedné osobě, kdyby se ovšem ironií osudu hned na začátku filmu nepřesunul při nehodě do metafyzické podoby. Takto jsou jeho možnosti zasahovat do děje jen velmi omezené. Proto se jako duch musí spokojit s tím, že vyšetřování podivných okolností posledního případu přeberou jeho dvě děti a žena Vanda (Soňa Norisová). Stanou se amatérskými detektivy. Naštěstí mají ve svém kriminalistickém týmu také babičku a tchýni v jedné osobě (Eva Holubová) a jednoho životně nepraktického praktického lékaře (Hynek Čermák)…

Nastává nečekaná eskapáda událostí a nahodilých peripetií, komplikujících snahu přímočaře se dobrat k pravdě. Klíčový kompromitující materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora Holoubka a zamotal tak policistům hlavy, kdo je kdo a co je co… Naštěstí škody způsobené „erudovaně“ vedeným vyšetřováním amatérů nejsou katastrofálního rozměru, neb je ze zálohy jistí zkušený starý policajt Heřman (Václav Postránecký), příznačný svým kousavým humorem a životným heslem „spěchej pomalu“.

Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v manželově počítači. Ten jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. Spravedlnosti je tak učiněno zadost a všechny pochybnosti se rozplynou jako pára nadhrncem.

Kalinův „anděl“ tak může stát na kůru a s lehkým úsměvem sledovat svou rodinu mačkající se mezi ostatními účastníky vánoční půlnoční mše…

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 69 Kč.


17.1. 2019 19:15 Canaletto a umění Benátek

Cyklus: Světové malířství na plátně Kina Beseda
REŽIE: David Bickerstaff
DOBA TRVÁNÍ: 85 min

Poutavý příběh o cestě Canalettových pláten do královských sbírek Buckinghamského paláce. Natáčeno ve Queen's Gallery v Londýně, na hradě Windsor i v Benátkách, které Canaletto prostřednictvímsvých obrazů zpřístupnil milionům diváků.

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let a pro studenty do 26 let: 230 Kč

Zvýhodněné vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme zapochopení.

21.1. 2019 19:15 Zrodila se hvězda
ZEMĚ/ ROK: USA / 2018

REŽIE: Bradley Cooper
HRAJÍ:  BradleyCooper, Lady Gaga
ZNĚNÍ: v původním znění s českými titulky

DOBA TRVÁNÍ: 136 min

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu „Zrodila se hvězda“ hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar LadyGaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradley Coopera („Americký sniper“, „Špinavý trik“, „Terapie láskou“) je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Stefani Germanotta/Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony.


23.1. 2018 19:15 Gauguin

ZEMĚ/ ROK: FRA / 2018

REŽIE: Edouard Deluc
HRAJÍ:  Vincent Cassel, Ian McCamy, Malik Zidi, Marc Barbé, Samuel Jouy, Pua-Tai Hikutini

DOBA TRVÁNÍ: 102 min


Nekompromisní vizionář Paul Gauguin opouští Paříž, rodinu i přátele a vroce 1891 se usazuje na exotickém ostrově Tahiti, aby zde načerpal inspiraci pro své obrazy v divoké a neposkvrněné přírodě. Zdánlivý ráj se ale mění v místo samoty a chudoby, na němž Paul zápolí s podlomeným zdravím, odmítnutím i pochybami. Poznává zde ale takové domorodou krásku Tehuru, která se stává jeho ženou i múzou. Film Edouarda Deluca je výpravnou, přitom ale meditativní sondou do duše vášnivého a problematického génia. Dominuje jí naprosto strhující, intenzivní výkon Vincenta Cassela.


26.1. 2019 14:30 Sněhová královna: v zemi zrcadel
ZEMĚ/ ROK: RUSKO / 2018

REŽIE: Robert Lence, Aleksey Tsitsilin
HRAJÍ:  V českém znění: Marta Sovová, Tereza Bebarová, Ondřej Rychlý, Martin Písařík, Jan Vondráček
ZNĚNÍ: český dabing

DOBA TRVÁNÍ: 87 min

V dalším pokračování populární animované série se střetne svět kouzel a kouzelníků s králem Haraldem, který se rozhod nezbavit svět veškeré magie a čar. Dokáže mu v tom někdo zabránit? Naštěstí je zde odvážná Gerda a po jejím boku překvapivě i Sněhová královna, se kterou Gerda dosud neměla nejlepší zkušenosti.

Mocný král Harald ztratil téměř celou rodinu kvůli kouzlům Sněhové královny, a tak začne hledat cestu, jak by mohl zničit magii na celém světě. Pomocí lsti se mu podaří uvěznit všechny kouzelníky v zemi zrcadel. Jediným, kdo ho může zastavit, osvobodit zajatce a udržet pohádková kouzla v našem světě, je Gerda. Její největší silou totiž není magie, ale víra v sílu přátelství.

Ve svém novém dobrodružství se Gerda bude opět moci spolehnout na pomoc trollích kamarádů a jejich krále Arroga a také na doprovod statečného mladíka Rollana. Podpoří ji i parta pirátů, v níž nemůže chybět její kamarádka Alfida. A nečekanou pomoc Gerda najde i na straně svého protivníka. Haraldův syn, princ Anders, totiž skrývá nečekané tajemství, kterým tatínka určitě nepotěší.

27.1. 2019 15:45 Louskáček

Cyklus: Bolšoj balet

Choreografie :Jurij Grigorovič podle Mária Petipy

Hudba: Petr Iljič Čajkovskij

Délka představení: 2 h 20 min

Louskáček je rozkošné představení pro celou rodinu. Pohádka o holčičce Marušce a jejím kouzelném vánočním dárku – louskáčku na ořechy, který se v její fantazii promění v krásného prince, měla premiéru 18. prosince 1892 v Petrohradě a dodnes je symbolem vánoční atmosféry po celém světě.

28.1. 2019 19:15 Cena za štěstí
ZEMĚ/ ROK: ČR / 2018

REŽIE: Olga Dabrowská
HRAJÍ: IvanaChýlková, Vanda Hybnerová, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl ad.

Kdo platí za naše chyby?

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby.

Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku.

30.1. 2019 19:15 Kursk

ZEMĚ/ ROK: Belgie / Lucembursko 2018

REŽIE: Thomas Vinterberg
HRAJÍ: LéaSeydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow adalší
DOBA TRVÁNÍ: 117 min

Film vypráví o skutečné katastrofické události, ke které došlo  vroce 2000 na palubě jaderné ponorky K-141 Kursk.

155 metrů dlouhá jaderná ponorka K-141 Kursk je „nepotopitelnou“ pýchou Severního loďstva ruského válečného námořnictva. Během námořního cvičení v srpnu 2000 se na palubě nachází118 členů posádky. 12. srpna otřesou trupem Kursku mohutné exploze, které plavidlo pošlou do hloubky 108 metrů, na dno arktických vod Barentsova moře. Začíná zoufalý boj s časem. Pro námořníky. Pro jejich rodiny. Záchrannou operaci komplikuje zchátralé vybavení a odmítavý postoj ruské vlády přijmout zahraniční pomoc…

Scénář k filmu Kursk napsal Robert Rodat, který byl nominován na Oscara a Zlatý Globus za scénář k filmu Zachraňte vojína Ryana. Režie se ujal talentovaný dánský režisér Thomas Vinterberg, který na sebe upozornil romantickým příběhem Daleko od hlučícího davu a hlavně dramatem Hon, za které si vysloužil nominaci na Oscara, Zlatý Globus a cenu Bafta pro nejlepší zahraniční film. Hlavní role ztvárnili Matthias Schoenaerts (Rudá volavka), Colin Firth (Kingsman: Tajná služba a Zlatý kruh), Léa Seydoux (Grandhotel Budapešť) a Max von Sydow (Prokletý ostrov).

31.1. 2019 17:00 Po čem muži touží
ZEMĚ/ ROK: CZ/ 2018

REŽIE: Rudolf Havlík
HRAJÍ: AnnaPolívková, Jiří Langmajer, Matěj Hádej, Táňa Pauhofová, JiříHavelka, Lenka Vlasáková ad.

DOBA TRVÁNÍ: 95 min

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku - společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“  a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší?

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 69 Kč.

31.1. 2019 19:15 Favoritka
ZEMĚ/ ROK: USA / IRL / GBR 2018

REŽIE: Yorgos Lanthimos
HRAJÍ: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn
ZNĚNÍ: anglicky s českými titulky

DOBA TRVÁNÍ: 119 min

Je 18. století. Anglie válčí s Francií. Anglická královna Anna je nemocná a náladová. Někdy až příšerně náladová. Zemi za ní víceméně řídí její společnice a přítelkyně lady Sarah. Cose však stane, když se královnina přízeň obrátí směrem k nové služebné Abigail nad níž dosud držela lady Sarah ochrannouruku?

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka