Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dostál je druhý v brankářských statistikách juniorského mistrovství světa

Český brankář Lukáš Dostál je druhý ve statistikách mistrovství světa hokejistů do 20 let ve Vancouveru a Victorii s úspěšností zákroků rovných 96 procent i s průměrem jedné obdržené branky na zápas. Gólman Komety Brno, který chytá v prvoligové Třebíči, dokázal na turnaji také jednou udržet čisté konto stejně jako Kanaďan Michael DiPietro, Švýcar Luca Hollenstein, Rus Danil Tarasov a Fin Filip Lindberg.

Vyšší úspěšnost zákroků než Dostál má jen Rus Pjotr Kočetkov (96,43 procenta). Nejnižší průměr 0,99 má Hollenstein a Dostál se dělí o druhou pozici s Kočetkovem.

Produktivitu vede americký útočník Ryan Poehling s osmi body za pět branek a tři asistence ze čtyř utkání. Druhý Morgan Frost z Kanady má na kontě o bod méně za čtyři góly a tři asistence.

Z českých hráčů si vede nejlépe Martin Kaut se třemi body za dvě trefy a jednu asistenci. S touto bilancí se nevejde do první třicítky.

O pozici nejlepšího střelce se dělí Poehling s Kanaďanem Maximem Comtoisem a Švýcarem Philippem Kurashevem. Nejlepším nahrávačem je s pěti asistencemi Američan Jason Robertson.

Pozice nejproduktivnějšího obránce patří s pěti body za gól a čtyři asistence Rusovi Alexandru Romanovovi, vnukovi bývalého kouče Ruska a současného trenéra Kazaně v KHL Zinetuly Biljaletdinova.

Český kapitán Martin Nečas je s 18 minutami druhým nejtrestanějším hráčem turnaje. Post 'zlého muže' patří s 27 minutami Rusovi Ivanu Muranovovi. Český tým je se 74 minutami ze čtyř utkání také druhý nejtrestanější za Ruskem (75 minut).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články