Hlavní obsah

Agent se v NHL obul do trenéra kvůli českému útočníkovi. Proč byl nejschopnější hráč na tribuně?

Calgary/Praha

Český útočník Michael Frolík není zrovna typem hráče, který by v zámoří plnil stránky sportovních médií, ale na přelomu roku se v Kanadě kolem něho spustil menší poprask. Postaral se o něj jeho agent Alan Walsh.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Hokejisté Calgary Flame Mikael Backlund (vlevo) a Michael Frolík slaví gól proti San Jose.

Článek

Agent si před pondělní přestřelkou se San Jose, v níž se Frolík podílel na výhře Calgary 8:5 dvěma asistencemi, postěžoval na nespravedlivě malé vytížení zkušeného útočníka.

„Nechávat jednoho z nejvšestrannějších a nejschopnějších útočníků mužstva na tribuně marginalizuje a znehodnocuje skvělého týmového hráče. Snaží se kouč vyštvat dobrého hokejistu z města?" napsal Walsh na Twitteru, což pochopitelně kanadská média zaznamenala.

Kouč Flames Bill Peters odmítal agentovy námitky komentovat, ale už před utkáním potvrdil, že Frolík bude hrát v útoku Mikaelem Backlundem a Matthewem Tkachukem, který se postaral o první tři góly proti Sharks.

Do kritiky se nechtěl pouštět ani sám Frolík. „Nic z toho nechci komentovat. Pokud máte nějaké otázky, obraťte se na mého agenta. Omlouvám se, ale chci se soustředit jen na zápas," cituje kladenského odchovance list Calgary Sun.

Frolík zmeškal kvůli zranění kotníku 15 zápasů, na led se vrátil po porážce se St. Louis, při níž strávil ve hře 10 minut a 15 sekund. Při výhře nad Winnipegem odehrál jen necelých deset minut a v sobotu proti Vancouveru chyběl úplně, protože místo něj dostal v sestavě šanci Austin Czarnik.

V pondělí už odehrál proti San Jose necelých 15 minut a připsal si dva body. Bude trend růstu jeho role v týmu pokračovat?

„Dal za nás už dříve v sezoně důležité góly. Ale také zmeškal spoustu zápasů, kdy se našemu týmu dařilo. Hráli jsme dobře s ním i bez něho. Hráč po zranění se prostě musí znovu zabudovat," řekl na adresu třicetiletého Čecha kouč.

Frolík odehrál v sezoně zatím 23 zápasů, v nichž zaznamenal sedm gólů, momentálně kroutí čtvrtý rok z pětileté smlouvy, ale před pondělním duelem měl průměrný ice time jen jedenáct minut a 54 sekund.

Reklama

Související témata: