Galatíková podlehla rakovině plic tři dny před Štědrým dnem před jedenácti lety, ale dcera ji má stále před očima. „Vždycky, když se blíží týden, kdy maminka zemřela, si její odchod vybavuji den po dni, hodinu po hodině, co se tehdy dělo,“ přiznala Aha! představitelka doktorky Vlčkové z primáckého seriálu Modrý kód.

Matka je s ní po smrti ale během celého roku. „Mně se o ní zdává málokdy, ale musím říct, že maminka chodí za mými kolegyněmi nebo kamarádkami a něco mi vzkazuje přes ně,“ prozradila Frejová. „Popíšou mi sen i to, o čem si povídaly. A já v tom vždycky něco najdu. Nikdy to není jen tak pro nic. Je to hrozně hezký,“ svěřila se herečka.

„Sny jsou věci, které vycházejí z našeho podvědomí a nevědomí. Nikdy nezapomenu na to, když nám paní Fischerová na DAMU říkala, že mít sen a nepochopit ho je jako dostat telegram a neotevřít ho,“ řekla Aha! Kristýna Frejová. „Samozřejmě nelistuju ve snářích, ale vždycky je to nějaká zpráva o stavu duše,“ dodala dcera Galatíkové a Ladislava Freje (77).

Fotogalerie
11 fotografií