Paddon dostal nabídku na 1 soutěž, kterou odmítl a stahuje se z WRC!

-haj, 16. prosince 2018, 17:50 Google+

Rozhodnutí týmu Hyundai podepsat se Sébastienem Loebem na 6 soutěží v příští sezoně nechalo Haydena Paddona bez tovární sedačky. Novozélanďan se rozhodl stáhnout se z WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Vítěz Rally Argentina 2016 vsázel veškeré svoje naděje pro příští rok na setrvání s Hyundai. Nicméně příchod Loeba veškeré jeho naděje ukončil. Management Hyundai připustil, že s jezdcem vyjednával ale dle britského Autosportu mu nabídli natolik limitovaný program, že to pro Paddona nebylo zajímavé. 31letému pilotovi měl Hyundai nabídnout pouze jediný start, pravděpodobně ve Finsku.

"Nemohli jsme najít shodu, která by byla výhodná pro obě strany. Vždy jsem říkal, že Hyundai byl mým jediným reálným cílem pro příští sezonu, nikde jinde prostě nejsou místa. Po podpisu se Sébastienem Loebem jsme byli ponecháni napospas - sedačka a pozice, o které jsme několik měsíců mluvili, byla pryč," říká Hayden Paddon.

"Několik posledních měsíců bylo mentálně velmi náročných. V zákulisí bylo hodně diskuzí, bylo nám řečeno a přislíbeno mnoho věcí, které nebyly naplněny. O rozhodnutí Sébastiena Loeba jsme byli informováni včera [ve čtvrtek] a poté nám byla nabídnuta pouze jedna rally, což pro nás nebylo možností. Přirozeně jsme velmi zklamaní, ale zároveň rozumíme tomu, že toto může být realita profesionálního sportu. Můžeme být hrdí na to, čeho jsme dosáhli a držet svoje hlavy vzhůru," pokračuje Novozélanďan.

img-responsive

Paddon už v příštím roce do Hyundai ve WRC usedat nebude | foto: Red Bull Content Pool

"Vždycky nám říkali, že není možné, aby Novozélanďan jezdil ve WRC. Nám nejenom že se to povedlo, ale vyhráli jsme také jednu soutěž a získali 8 podiových umístění. To jsou výsledky, kterých bychom nemohli dosáhnout bez podpory spousty lidí z Nového Zélandu, kteří v nás věřili. Jasně, pořád cítím, že bychom bývali mohli dosáhnout víc," líčí jezdec.

Paddon jezdil pro Hyundai posledních 5 let a i když se stáhne z WRC, s rally končit nebude: "Tohle není konec [kariéry]. Rally mám v krvi a teď je to jenom o utřídění si myšlenek a plánů. Máme nějaké projekty, které zkusíme. Pořád jsme konkurenceschopní, motivovaní a chceme soutěžit."

img-responsive

V roce 2016 v Argentině Paddon získal svoje jediné vítězství ve WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Hayden jezdil letos v novozélandském šampionátu s Hyundai i20 AP4, který postavil jeho tým. S tímto vozem mistrovství opanoval, když vyhrál 5 z 5 soutěží. Paddon by měl i nadále zůstat ambasadorem Hyundai pro Nový Zéland, což je pro Hyundai klíčový trh.

V továrním týmu WRC tak vedle Thierryho Neuvillea bude, i přes některé spekulace, zřejmě i nadále pravidelně nastupovat Andreas Mikkelsen. Ve třetím autě se budou střídat Dani Sordo (8 soutěží) a Sébastien Loeb (6 soutěží). 

Vytisknout

Diskuze: Paddon dostal nabídku na 1 soutěž, kterou odmítl a stahuje se z WRC!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally is Life: FOTO

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud