Murray začal sezonu výhrou nad Duckworthem, Kyrgios si pomohl 44 esy

1. 1. 2019, 21:16
Aktuality 3
ATP BRISBANE - I když Andy Murray stále není zcela fit, zvládl svůj úvodní zápas roku 2019 vyhrát. V australském Brisbane si dvojnásobný šampion poradil s domácím Jamesem Duckworthem. Australským fanouškům udělal radost loňský vítěz Nick Kyrgios, který více než třetinu vyhraných míčků získal esem.
Andy Murray

Andy Murray má za sebou rok, na který se pokusí co nejrychleji zapomenout. Na začátku loňské sezony se totiž pokusil vrátit po takřka půlroční pauze, kterou si dal kvůli zhoršujícím se bolestem kyčle.

Jenže problémy přetrvávaly dál a britský tenista musel v lednu na operaci. V červnu se sice konečně vrátil po roční pauze, ale příliš se mu nedařilo a na konci září se rozhodl, že vinou drobných problémů s kotníkem odehraje další turnaj až na začátku sezony 2019. 

Tu odstartoval dnes v australském Brisbane, kde předchozí dva starty v letech 2012 a 2013 proměnil v tituly. Před pár dny sice přiznal, že stav kyčle stále není stoprocentní, první zápas v novém roce ale zvládl, když porazil 6-3 6-4 domácího Jamese Duckwortha.

"Mám za sebou osmnáct měsíců s mnoha vzestupy a pády. Bylo náročné vůbec se vrátit na kurt, za což jsem moc rád. Chci si to užít, jak nejvíce to půjde, protože kdo ví, jak dlouho to ještě vydrží," uvedl jednatřicetiletý Murray.

První zápas sezony zvládl i Nick Kyrgios, jenž na konci minulého roku skončil kvůli kousnutí pavoukem v nemocnici. Za obhajobou titulu vykročil reprízou loňského finále proti Ryanu Harrisonovi, kterého tentokrát zdolal 7-6 5-7 7-6.

Třiadvacetiletý Australan přitom v zápae nezaznamenal jediný brejk. Sám si ale pomohl 44 esy, což mu zajistilo víc než třetinu vyhraných míčků (116).

"Byl to zápas, ve kterém se musíte neustále soustředit na své podání. Rozhodlo ho pár míčků a ty jsem dokázal získat já. Moc výměn se nehrálo, ale důležitá je pro mě výhra a postup," řekl Kyrgios. Ve druhém kole ho čeká Francouz Jérémy Chardy.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 589.680 dolarů
úterní výsledky (01. 01. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
De Minaur (7-Austr.) - Popyrin (Austr.) 6-2 6-2
Kyrgios (8-Austr.) - R. Harrison (USA) 7-6(5) 5-7 7-6(5)
A. Murray (Brit.) - Duckworth (Austr.) 6-3 6-4
Tsonga (Fr.) - Kokkinakis (Austr.) 7-6(6) 6-4
Thompson - Bolt (oba Austr.) 6-3 6-0
Chardy (Fr.) - Struff (Něm.) 4-6 6-3 6-4
Kudla - Fritz (oba USA) 7-6(5) 6-7(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
SwissMaestro
A Andym to je zlé. Nedává zápasy na dva sety natož aby dával zápasy na GS. Osmifinále na GS je pro něj reálné jako výhra na GS v jeho top formě momentálně :/
Reagovat
Patik
Len tak ďalej Andy dobrý výkon..mimochodom.. krásny jednoručný backhand v behu ..alá Federer..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na Nový rok, tak po celý rok. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist