Dimitrov v Brisbane znovu neztratil set a čeká ho souboj s Nišikorim. Obhájce titulu Kyrgios končí

2. 1. 2019, 05:44
Aktuality 5
Grigor Dimitrov v Brisbane zvládl i druhé utkání bez ztráty setu. Předloňský šampion ve druhém kole vyřadil domácí naději Johna Millmana a postoupil do čtvrtfinále. V něm v repríze předloňského finále narazí na Keie Nišikoriho. Obhájce titulu Nick Kyrgios neudržel vedení proti Jérémymu Chardymu a překvapivě končí už ve druhém kole.
Grigor Dimitrov

Grigorovi Dimitrovovi se po loňském skvělém úvodu sezony absolutně přestalo dařit. V oblíbeném Brisbane se však v prvním týdnu letošního roku rozehrává do velmi slušné formy. Po Japonci Nišiokovi si poradil 6-3 6-4 také s domácí nadějí Johnem Millmanem.

Bulharský tenista, který v žebříčku ATP klesl až na 19. místo, si v úvodním dějství suverénně držel servis a díky brejku ze šestého gamu, v němž Australanovi sebral podání čistou hrou, šel po 35 minutách do vedení.

Výborně hrál také ve druhé sadě, kdy vedl už 4-1 40-15. Nakonec však vlastní servis ztratil, a dokonce dovolil domácímu Millmanovi srovnat skóre. Naštěstí pro Dimitrova dokázal domácího hráče znovu brejknout a v následující hře proměnil hned první mečbol.

Ve čtvrtfinále se bývalý vítěz Turnaje mistrů střetne s Keiem Nišikorim, kterého dokázal porazit pouze právě v Brisbane, a to v předloňském finále. Další čtyři souboje s ním prohrál. Nišikori úspěšně vstoupil do letošní sezony výhrou 7-5 6-2 nad Denisem Kudlou.

Až 185. hráč světa Jasutaka Učijama prožívá v australském Brisbane životní turnaj. Šestadvacetiletý japonský kvalifikant ve druhém kole porazil 7-6(6) 6-4 světovou čtrnáctku Kylea Edmunda, zaznamenal nejcennější výhru své kariéry a poprvé si zahraje čtvrtfinále na okruhu ATP.

O znovu vylepšení svého maxima bude usilovat proti Jérémymu Chardymu. Francouz překvapivě zdolal loňského šampiona Nicka Kyrgiose. Domácí naději porazil po obratu 6-7(5) 6-2 6-3. Kyrgios bude v pondělí v žebříčku ATP figurovat mimo první padesátku.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 527.880 dolarů
středeční výsledky (2. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Dimitrov (6-Bulh.) - Millman (Austr.) 6-3 6-4
Nišikori (2-Jap.) - Kudla (USA) 7-5 6-2
Učijama (Jap.) - Edmund (3-Brit.) 7-6(6) 6-4
Raonic (5-Kan.) - Kecmanovič (Srb.) 6-3 7-6(2)
Chardy (Fr.) - Kyrgios (8-Austr.) 6-7(5) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
Dobře Gulbo!! Za stavu 1:5 v prvním jsem přesně věděl, že to v klidu dáš. Chung je dobrý skalp, jedeme dál. Příští kolo doktor Ivo, to je cajk.
Reagovat
gigin
Ale Jirka si s Pérem moc nepohrál. Škoda.
Reagovat
ipko
možno si vyhonil ešte pred zápasom, tak ho to už nebavilo :)
Reagovat
skott
Daniil Andyho pěkně vyřídil. První set byl výborný tenis, vypadalo to na pořádnou bitvu, ale postupem času se ukazovalo, že Andy bohužel zdaleka není fit, jak by potřeboval. Bojovnost tam je a klobou dolů, že se Andy ani nenechal ošetřovat, jestli měl bolesti, jak to běhěm 2.setu vypadalo. Bohužel pro něj Daniil hrál famozně, padali mu tam neskutečné věci, zkoušel zajímavé varianty na servisu (+16 es). Navíc Andyho přehrával i v jeho oblíbených bh kros výměnách a i v delších nad 9 úderů jasně dominoval podle statistik. Nedokážu si teď moc představit, že by to do AO na tři vítězné bylo pro Andyho lepší. Daniil byl sice těžký soupeř, ale takového Andy klidně může chytnout bez nasazení v 1.kole.
Reagovat
Aussie
A už se zase projevila to jeho ... jak to nazvat? Nemotivovanost. On má zjevné psychologické problémy, už to snad i začíná uznávat, měl snad už i být za sportovním psychologem Zdá se, že bez úspěchu. Ztráta motivace se u něho projeví, jakmile soupeř udělá nějaký podstatný obrat. Navíc je tu spousta zranění, na tak mladého hráče.
Škoda, byl to nadějný tenista a po bouřlivých začátcích se začínal usazovat, když ubylo přívěšků, piercings a nablblých účesů. Jenže s tím se také nějak začala ztrácet bojovnost.
No nic, vstanou noví bojovníci!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist