Hlavní obsah

Jak Pastrňák zaskočil spoluhráče? Po gólu začal mávat rukama

Zápas, který není pro každého. Vyvolá vzpomínku na dětská léta a hokej pod širým nebem. Jen s tím rozdílem, že bitvu NHL mezi Bostonem a Chicagem sledovalo 76 126 diváků. Výjimečný duel, ve kterém byl vyhlášen první hvězdou český útočník David Pastrňák, který jeden gól vstřelil a na jeden přihrál.

Foto: Facebook: David Pastrňák

David Pastrňák při Winter Classic.

Článek

„Výborná atmosféra, moc jsme si to užili. Jsem rád, že jsme vyhráli, děkujeme všem fanouškům, že přišli," řekl Pastrňák po výhře 4:2 do kamery.

Druhá největší návštěva v historii NHL, tentokrát šlo už o šestadvacátý zápas pod širým nebem. Ty postupně na Nový rok putují po zámořské soutěži a lákají desítky tisíc fanoušků. Rekord v návštěvnosti drží rok 2014, když utkání Toronta s Detroitem vidělo neuvěřitelných 105 491 diváků.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Bostonský David Pastrňák (88) jásá po gólu proti Chicagu.

Nam Y. Huh

Pastrňák vyrovnal ve 13. minutě v přesilové hře na 1:1. Následně začal střídavě podupávat nohama a mávat rukama, což některé spoluhráče překvapilo.

Foto: Matt Cashore, Reuters

Winter Classic 2019: Chicago Blackhawks - Boston Bruins.

Matt Cashore

Jako hvězdný LeBron

"Trochu mě to zaskočilo. Nikdy předtím to neudělal. Když se vám podaří skórovat v takovém utkání, můžete si dělat, co chcete. Pasta a LeBron si jsou velmi podobní," prohlásil z legrace Pastrňákův spoluhráč Brad Marchand, který trefou do prázdné branky pečetil konečný výsledek.

Za Bruins si připsal nahrávku i David Krejčí, v dresu poražených Blackhawks zase David Kämpf.

Reklama

Související témata: