Hlavní obsah

Skandál na palubě! Opilý ruský mistr světa udeřil letušku, letadlo muselo nouzově přistát

Hodně drsné scény zažili na Nový rok cestující během letu ze Soči do Moskvy. Opilý sedmatřicetiletý muž se v byznys třídě dopouštěl výtržností, kvůli nimž museli piloti nouzově přistát ve Voroněži. Podle ruských médií byl agresorem bývalý vynikající hokejista sborné Oleg Saprykin, mistr světa z roku 2009.

Foto: Profimedia.cz

Oleg Saprykin v dresu ruské hokejové reprezentace.

Článek

Saprykin během letu popíjel whisky a dožadoval se, aby mu letuška přinesla dalšího panáka. Ta ale odmítla, což moskevského rodáka, jenž nastupoval i v NHL za Calgary, Ottawu a Phoenix, rozčílilo.

Podle ruské agentury Interfax udeřil letušku do hlavy a žena po pádu na podlahu utrpěla četné pohmožděny. Saprykin se dostal do konfliktu i s pasažéry. Na videu, které zveřejnilo ruské ministerstvo vnitra, je pak vidět, jak bývalý hokejista křičí i na posádku letadla.

„Policie obdržela od dispečera letecké bezpečnostní služby zprávu o potřebě příchodu policejního sboru na palubu letadla směřujícího ze Soči do Moskvy. Muž, který byl opilý, rušil veřejný pořádek, obscénně se vyjadřoval na adresu cestujících a palubního personálu," uvedla Irina Volkovová, představitelka ministerstva vnitra Ruské federace.

„V souvislosti s tím se pilot letadla rozhodl nouzově přistát ve Voroněži," dodala Volkovová.

Ve Voroněži byl agresivní muž umístěn do cely a skrz mříže vyhazoval poničený nábytek. Nikdo z posádky letadla ale překvapivě na Saprykina, který aktivní kariéru ukončil v roce 2016, nepodal stížnost, takže nebyl obviněn z výtržnictví a vyvázl jen s finanční pokutou.

Po výslechu na policejním oddělení byl propuštěn a se svou ženou a synem zamířil dalším spojem do Moskvy.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice