VIDEO: Novoroční ohňostroj v Olomouci doprovodila píseň Bohemian Rhapsody

  11:54
Velkolepým ohňostrojem přivítala Olomouc na Horním náměstí nový rok 2019. Pyrotechnická show se odehrála už popáté až 1. ledna vpodvečer, čímž město vychází vstříc především rodičům s dětmi.

Různorodé efekty všech barev začaly z ohrazeného prostoru u Krajinské lékárny létat k nebi do výšky mezi třiceti až šedesáti metry po osmnácté hodině. Doprovázela je skladba Bohemian Rhapsody od kapely Queen, jejíž popularitu loni opět přiživil stejnojmenný hudební životopis Freddieho Mercuryho.

„Ohňostroj se svým tématem vrací k jedné z největších událostí ve filmovém světě v uplynulém roce,“ vysvětlil důvody volby hudebního motivu jeden z autorů světelné show Radek Ostrčil.

Novoroční ohňostroje

Snímek se dočkal ve světě velké popularity a Česká republika nebyla výjimkou, loni na něj do tuzemských kin zavítalo milion diváků.

„Snímek nezachytil ani tak jednotlivé mezníky kariéry kapely Queen, ale spíš genialitu a živelnost jejího frontmana Freddieho Mercuryho. A jak lépe vstupovat do nového roku, než s pocitem úspěchu, vítězství a triumfu,“ dodal Ostrčil.

Autor: