Florin Nita (Sparta) – 34,5 mil. korun.  Na začátku uplynulé sezony se o místo mezi třemi sparťanskými tyčemi přetahovali Tomáš Koubek s Martinem Dúbavkou. První z nich však zamířil do Rennes, druhý v zimě odešel do Newcastlu a na Letnou dorazil rumunský reprezentant Florin Nita, za něhož Sparta zaplatila 34,5 milionů korun. Částka to mohla být ještě vyšší, jenže bonusy za případný postup do skupiny Evropské ligy či Ligy mistrů se neaktivovaly. V závěru podzimu ho navíc o místo připravil Milan Heča. Foto: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC /  Profimedia
 Alexandru Baluta (Slavia) - 68 mil. korun.  Ve Slavii si od něj hodně slibovali a v létě za něj zaplatili téměř 70 milionů korun. Jenže rumunský reprezentant Alexandru Baluta se od poloviny listopadu v lize neobjevil na hřišti a přes zimu ho čeká tvrdý boj o místo v sestavě. Do statistik si připsal jen dva góly, navíc mu nepomohl ani údajný konflikt s koučem Trpišovským. Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia
 Peter Olayinka (Slavia) - 83 mil. korun.  Nejdražší slávistická posila všech dob. Peter Olayinka už dříve hrával za Duklu, loni však zářil na hostování v belgickém Waregemu a Slavia za něj neváhala zaplatit Gentu, kterému patřil, přes 80 milionů korun. V Edenu se rozjížděl pomaleji, trápily ho i zdravotní problémy, přesto ukázal, že má nadstandardní ligové kvality. Nigerijský forvard má na kontě už čtyři góly a dvě nahrávky, co ukáže na jaře? Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Nicolae Stanciu (Sparta) - 96 mil. korun.  Nechybělo mnoho a před rokem by v lize poprvé padla stomilionová přestupová částka. Nicoale Staciu však nakonec Spartu stál „jen“ 96 milionů korun, které poslala do Anderlechtu. Pětadvacetiletý rumunský reprezentant odehrál v lize dosud 31 zápasů, ve kterých dal deset branek. Zatím se ale nestal tím lídrem, který by Spartu dovedl k titulu. Foto: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia
5
Fotogalerie

Milionové nákupy. Pět nejdražších cizinců, kteří v roce 2018 přišli do české ligy

V roce 2018 byly elitní české kluby na přestupovém trhu hodně aktivní. Především pak Sparta se Slavií.

Oba pražské kluby lovily posily jak doma, tak v zahraničí. Například Slavia zaplatila 40 milionů korun za Jana Matouška a udělala z něj nejdražšího hráče, který kdy přestoupil mezi dvěma ligovými kluby. Do ligy však přišlo i několik cizinců. Jména pěti nejdražších z nich najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 6

David Moberg Karlsson (Sparta) - 32 mil. korun

David Moberg Karlsson.jpg

První zimní posila, kterou přišla na Letnou. Sparta za čtyřiadvacetiletého švédského reprezentačního záložníka Davida Moberga Karlssona zaplatila 32 milionů korun a slibuje si od něj, že výrazně zvýší konkurenci na kraji hřiště. Za Norrköping odehrál 29 zápasů, v nichž dal deset branek a přidal šest asistencí. Co ukáže ve Spartě?

Foto: Profimedia.cz

 

Pokračování 3 / 6

Florin Nita (Sparta) – 34,5 mil. korun

Florin Nita Czech News Center  Rušinová Mária  CNC  Profimedia.jpg

Na začátku uplynulé sezony se o místo mezi třemi sparťanskými tyčemi přetahovali Tomáš Koubek s Martinem Dúbavkou. První z nich však zamířil do Rennes, druhý v zimě odešel do Newcastlu a na Letnou dorazil rumunský reprezentant Florin Nita, za něhož Sparta zaplatila 34,5 milionů korun. Částka to mohla být ještě vyšší, jenže bonusy za případný postup do skupiny Evropské ligy či Ligy mistrů se neaktivovaly. V závěru podzimu ho navíc o místo připravil Milan Heča.

Foto: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC /  Profimedia

 

Pokračování 4 / 6

Alexandru Baluta (Slavia) - 68 mil. korun

Alexandru Baluta 3 Barbora Reichová  CNC  Profimedia.jpg

Ve Slavii si od něj hodně slibovali a v létě za něj zaplatili téměř 70 milionů korun. Jenže rumunský reprezentant Alexandru Baluta se od poloviny listopadu v lize neobjevil na hřišti a přes zimu ho čeká tvrdý boj o místo v sestavě. Do statistik si připsal jen dva góly, navíc mu nepomohl ani údajný konflikt s koučem Trpišovským.

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

 

Pokračování 5 / 6

Peter Olayinka (Slavia) - 83 mil. korun

Peter Olayinka 2 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Nejdražší slávistická posila všech dob. Peter Olayinka už dříve hrával za Duklu, loni však zářil na hostování v belgickém Waregemu a Slavia za něj neváhala zaplatit Gentu, kterému patřil, přes 80 milionů korun. V Edenu se rozjížděl pomaleji, trápily ho i zdravotní problémy, přesto ukázal, že má nadstandardní ligové kvality. Nigerijský forvard má na kontě už čtyři góly a dvě nahrávky, co ukáže na jaře?

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

 

Pokračování 6 / 6

Nicolae Stanciu (Sparta) - 96 mil. korun

Nicolae Stanciu SParta Czech News Center  Rušinová Mária  CNC  Profimedia.jpg

Nechybělo mnoho a před rokem by v lize poprvé padla stomilionová přestupová částka. Nicoale Staciu však nakonec Spartu stál „jen“ 96 milionů korun, které poslala do Anderlechtu. Pětadvacetiletý rumunský reprezentant odehrál v lize dosud 31 zápasů, ve kterých dal deset branek. Zatím se ale nestal tím lídrem, který by Spartu dovedl k titulu.

Foto: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia

 

Doporučujeme

Články odjinud