V poslední den roku 2018 stanul Zindulka naposledy na divadelním jevišti v odpoledním představení od dvou hodin Jistě, pane premiére, kde se po boku Karla Heřmánka (71), Dany Morávkové (47) či Josefa Cardy (62) objevil coby sexuálně náruživý velvyslanec. Jeho roli už teď napořád převzala jeho alternace, kolega Ladislav Županič (75).

Během děkovačky herec před vyprodaným hledištěm přijal od dojatého Heřmánka poděkování a též obrovský pugét. „Bylo to dojemné. Cítil jsem v krku obrovský knedlík. Nevzpomínám si, že bych se tady u nás někdy loučil s takovou hereckou legendou,“ prozradil o tamní atmosféře majitel Divadla bez zábradlí. Dojetí neskrývala ani Morávková, která Stanislava objala se slzami v očích.

Hold kolegovi vzdal i Josef Carda. „On je úžasný. Ve svých letech takto uhrát představení. Vždyť tam měl dlouhé pasáže textu a nic nepopletl. My už jsme spolu kdysi hráli v Brně. On si mě sice už nepamatoval, ale já jeho velice dobře. Byl skvělý,“ zavzpomínal. Herci si následně dopřáli závěrečný přípitek a Zindulka se s divadlem rozloučil bez alkoholu, jelikož si nechal nalít colu.

„Teď budu odpočívat,“ svěřil se držitel Thálie i Českého lva se svými plány do budoucna. „Ale do divadla se zajdu podívat, sice už jenom jako divák, ale o to radši,“ prozradil s úsměvem. Už ovšem neprozradil, zda se ještě někdy objeví ve filmu či v seriálu, nebo snad herectví pověsil na hřebík definitivně.

VIDEO: Zindulka se předloni nechal očkovat proti pneumokokům: Činí tak jen minimum seniorů!

 

Fotogalerie
36 fotografií