Komličenkův útok na ligový rekord? Byl bych raději, kdyby mě překonal český hráč, uvedl Lafata

Komličenkův útok na ligový rekord?  Byl bych raději, kdyby mě překonal český hráč, uvedl Lafata

Pakliže Nikolaj Komličenko, jenž dal za Boleslav v osmnácti podzimních startech stejný počet branek, v zimě neopustí českou nejvyšší soutěž, bude mít obrovskou šanci vyhrát korunu pro krále střelců.

Třiadvacetiletý ruský snajpr, kterého dělí od druhého Miroslava Stocha sedm přesných zásahů, by dokonce mohl ohrozit rekord Davida Lafaty, jenž vstřelil za jednu ligovou sezonu pětadvacet gólů. K vyrovnání exsparťanského kapitána chybí kolegovi Přikryla, Matějovského, Konatého a spol. už jen sedm tref.

"Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Třeba ho překoná a bude to jen dobře. Byl bych sice raději, kdyby mě překonal český hráč, ale když si to zaslouží góly, tak proč ne," nechal se slyšet současná opora Olešníku, se kterým hraje Krajský přebor...

"Jsem spokojený, že se nám s Olešníkem na podzim dařilo. Všechny to bavilo, to je to hlavní. Chodilo i dost lidí, tak to snad na jaře vydrží," doplnil druhý nejlepší střelec týmu, který má ambice na postup do divize.

Bývalý český reprezentant kromě toho už trénuje i mládež a učí na českobudějovickém gymnáziu. To, že by si jednoho dne udělal profilicenci, však zřejmě nehrozí. "Nikdy neříkej nikdy, ale ambici trénovat dospělé nemám," uzavřel sedmatřicetiletý internacionál, jenž nedávno premiérově nastoupil za slavné "S" v silvestrovském derby.