Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Manchester City vyhrál veledůležitý zápas s Liverpoolem, United dál pod Solskjaerem válí

Liverpool poprvé v této sezoně Premier League padl. A to v klíčovém zápasu se svým nejvážnějším pronásledovatelem Manchesterem City. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly tak po výhře 2:1 drží se čtyřbodovým mankem naději na obhajobu titulu. Chelsea se znovu gólově neprosadila a pouze remizovala bez branek se Southamptonem. Rudí ďáblové vyhráli i čtvrté utkání pod trenérem Olem Gunnarem Solskjaerem a na šestém místě ztrácí na čtvrtou Chelsea šest bodů. Naopak londýnští rivalové Chelsea v 21. kole anglické ligy nezaváhali. Dobrý začátek roku si užívají fotbalisté Arsenalu. Na Nový rok porazili svěřenci trenéra Unaie Emeryho londýnského rivala Fulham 4:1. Slavil i Tottenham, a to výhru 3:0 nad Cardiffem.

Manchester City - Liverpool
zdroj: Reuters

Liverpool měl v případě vítězství možnost odskočit na devět bodů Tottenhamu a na deset bodů Manchesteru City. Svou šanci přiblížit se k prvnímu titulu od roku 1990 ale nevyužil a prohrál poprvé po předchozích devíti ligových vítězstvích v řadě.

Přitom byl Liverpool hodně blízko tomu, aby šel v utkání jako první do vedení. V 18. minutě trefil Sadio Mané tyč a při následné skrumáži si dali domácí málem vlastní gól. John Stones ale vykopl míč z branky těsně předtím, než celým objemem přešel brankovou čáru, což potvrdila branková technologie.

Místo toho ve 40. minutě zamířil z úhlu přesně pod břevno Sergio Agüero. Argentinský kanonýr tak vstřelil svůj 250. ligový gól kariéry. V Anglii dal 153 branek, 74 přidal ve Španělsku a 23 v Argentině.

V 64. minutě ale Liverpool srovnal poté, co předvedl skvělou souhru krajních obránců, po které Roberto Firmino skóroval do prázdné branky. Jenže o osm minut později vyšla Manchesteru rychlá akce zakončená gólovou střelou o tyč v podání Leroye Saného a domácí už důležitou výhru udrželi. Pro trenéra Guardiolu to byla jubilejní 100. výhra na lavičce City.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City zvládl bitvu s Liverpoolem

Chelsea se hledá. Hlavně v útoku

Chelsea na domácím hřišti v poslední době hledá formu. Z posledních pěti utkání vyhrála jen dvě, ve dvou remizovala a v duelu před Vánoci padla 0:1 s Leicesterem. Proti osmnáctému celku tabulky Southamptonu sice byla aktivnější, ale bez gólového vyjádření. 

Velkou šanci tváří v tvář proti brankáři Gunnovi neproměnil Eden Hazard. Trefa Álvara Moraty zase nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení španělského forvarda. Saints vystřelili pouze dvakrát na branku, ale na bod to stačilo.

Solskjaerův imapozatní vstup na lavičku United se zapisuje do historie

Nor Solskjaer se stal teprve druhým koučem v historii manchesterského klubu, který zvítězil v úvodních čtyřech ligových zápasech. Před nástupcem Josého Mourinha to dokázal jenom legendární Matt Busby v sezoně 1946/47.

United pomohl k vedoucímu gólu slovenský brankář Newcastlu Martin Dúbravka. Bývalému gólmanovi Liberce a Sparty v 64. minutě vypadl míč po Rashfordově přímém kopu a střídající Romelu Lukaku zblízka nezaváhal. Deset minut před koncem pojistil vítězství hostů druhým zásahem Marcus Rashford, kterého v ideální pozici našel další náhradník Alexis Sánchez.

Je nám líto, video expirovalo.
United dál pod Solskjaerem válí, porazili Newcastle

Český reprezentant Matěj Vydra pouze z lavičky Burnley sledoval vítězství 2:1 na hřišti Huddersfieldu. Poslední mužstvo tabulky prohrálo poosmé za sebou a ztrácí osm bodů na první nesestupovou pozici.

Arsenal nasázel Fulhamu čtyři branky

Arsenal, v jehož brance opět dostal přednost Bernd Leno před Petrem Čechem, šel do vedení ve 25. minutě. Granit Xhaka naběhl do vápna a vstřelil svůj třetí gól v sezoně. Na stejný počet branek potřeboval celé dvě předchozí sezony.

Po změně stran po hezké akci zvýšil Alexandre Lacazette. Fulham poté snížil po rychlém brejku a střele Aboubakara Kamary do prázdné branky. Závěr ale opět patřil domácím.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal zahájil nový rok triumfem nad Fulhamem

Aaron Ramsey se nejprve postaral už o 10. gól v sezoně střídajícího hráče Arsenalu, což je nejvíce ze všech týmů. Prosadil se i Pierre-Emerick Aubameyang svým 14. zásahem v sezoně, čímž už nyní vyrovnal bilanci nejlepšího střelce Arsenalu z minulého ročníku.

Tottenhamu pomohl k výhře v Cardiffu raketový nástup. Už ve třetí minutě skóroval Harry Kane. Ve 12. minutě pak zvýšil střelou z dálky Christian Eriksen. Ještě do poločasu poté zvýšil Son Hung-min a Tottenham pak už v klidu hájil svou desátou venkovní výhru v sezoně, čímž vyrovnal klubový rekord.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Everton - Leicester 0:1 (58. Vardy), Arsenal - Fulham 4:1 (25. Xhaka, 55. Lacazette, 79. Ramsey, 83. Aubameyang - 69. Kamara), Cardiff - Tottenham 0:3 (3. Kane, 12. Eriksen, 26. Son Hung-min), Chelsea - Southampton 0:0, Huddersfield - Burnley 1:2 (33. Mounie - 40. Wood, 74. Barnes), West Ham United - Brighton 2:2 (66. a 68. Arnautovic - 56. Stephens, 58. Duffy), Wolverhampton - Crystal Palace 0:2 (83. Ayew, 90.+5 Milivojevič z pen.), Newcastle - Manchester United 0:2 (64. Lukaku, 80. Rashford), Manchester City - Liverpool 2:1 (40. Agüero, 72. Sané - 64. Firmino). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články