TOPlist
26. 04. 2024
Domů / Finance a legislativa / Správně nastavené majetkové pojištění jako klíč ke spokojenému bydlení

Správně nastavené majetkové pojištění jako klíč ke spokojenému bydlení

Chcete bydlet spokojeně, bez zbytečného stresu? Pak byste s uzavřením majetkového pojištění neměli dlouho váhat. Respektive za předpokladu, že vám případné škody, ať už způsobené přírodními živly, nebo lidským faktorem, nejsou „volné“. Pokud vám však úspora několika set až tisíc korun ročně stojí za riziko, že následky škodní události zatáhnete z vlastní kapsy, neztrácejte zbytečně čas a přečtěte si jiný článek.

Pojištění nemovitosti není pojištění domácnosti

Jak tomu rozumět? Mnoho lidí má chaos v základních pojmech a netuší, že pojištění nemovitosti není to samé jako pojištění domácnosti. Zjednodušeně řečeno se pojištění nemovitosti váže k rodinnému či bytovému domu, případně jednotlivému bytu, garáži, stavební součásti nebo zahradní stavbě. Nezahrnuje však vybavení. Takže když vám v důsledku přepětí v elektrické síti vyhoří spotřebiče, finanční kompenzaci dostanete pouze v případě, že máte pojištěnou domácnost.

Stále máte v majetkovém pojištění zmatek? Nevadí. Některé pojišťovny jdou svým klientům vstříc a nabízí atraktivní balíčky zahrnující pojištění nemovitosti i domácnosti. K těm nejzajímavějším patří Bezpečný domov PLUS od ERGO pojišťovny, která navíc stanovuje pojistnou částku na základě velikosti obytné plochy.

V čem je tento specifický druh kalkulace výhodný? Chrání klienty před rizikem tzv. podpojištění. Obytná plocha se obvykle nemění a nemůže tudíž dojít ke stavu, kdy pojistná částka neodpovídá reálné hodnotě majetku.

Zvažte i jiná pojištění (pro ještě klidnější spánek)

Zamýšleli jste se někdy nad tím, co byste dělali v situaci, kdy by vaší vinou vznikla škoda na majetku či zdraví další osoby? V případě soudního sporu se opět může jednat o vysoké částky – například za léčbu zlomené nohy cyklisty, kterému vběhne do cesty váš pes. Podobné situace řeší pojištění občanské odpovědnosti neboli připojištění proti blbosti.

A když se vám pokazí spotřebič jen pár týdnů po uplynutí běžné dvouleté záruky, jistě vám přijde vhod připojištění prodloužené záruky. Ani tento produkt nechybí v nabídce ERGO pojišťovny.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top