Kancelář

Doma uklizeno máte, ale jak je na tom vaše kancelář?

Je to tak trochu paradox. Spousta lidí, kteří mají bydlení jako klícku, naprosto zanedbávají kancelář. Po stole se válí stohy dokumentů, koberec vypadá, že ho nikdo nevysával už roky, parapety překrývá centimetrová vrstva prachu… Jinými slovy pracoviště vypadá jako po výbuchu. Udržení pořádku je přitom ku prospěchu hned z několika důvodů. Uklizená kancelář je vizuálně atraktivnější pro klienty a logicky se v ní lépe pracuje. Na co byste se měli zaměřit?

Zorganizujte si své dokumenty

V každé kanceláři se postupem času hromadí papíry všeho druhu. Je to přirozené, ale právě proto je vhodné dokumenty průběžně třídit do šanonů a vyhazovat nepotřebné. Pořiďte si kartotéku, jednotlivé šuplíky označte štítky – ušetříte spoustu času a nervů při hledání. 

Dokumenty, které chcete mít neustále po ruce, můžete uložit do stolního zásobníku či do „kapsy“ na stěnu. 

Spoustu místa ušetříte tak, že dokumenty, které nepotřebujete v tištěné podobě, naskenujete a uložíte do PC.

Dezinfikujte toalety

Kdy jste naposledy dezinfikovali toalety? Právě tyto prostory jsou na tom často z hlediska hygieny velmi špatně, což není dobré hned ze dvou důvodů: až si u vás klient „odskočí“ a spatří pisoár či mísu v katastrofálním stavu, jistě si o vás nepomyslí nic dobrého. Dalším důležitým aspektem je zdraví  zanedbané toalety jsou rájem bakterií. Nezapomeňte doplňovat mýdlo do dávkovačů a průběžně kontrolujte stav toaletního papíru.

Udržujte koberce a podlahy

Všudypřítomné drobky na koberci či podlaze rozhodně nepůsobí reprezentativně. Nezapomeňte proto pečovat o podlahy, a to v souladu s doporučením výrobce. Zanedbaná podlahová krytina zbytečně chátrá a zkracuje se její životnost.

Delegujte úklid na profesionály, ušetříte čas

Malou kancelář lze udržet v perfektním stavu poměrně snadno – ale co s většími kancelářskými prostory? Řešení je snadné. Obraťte se na specializovanou firmu.

úklid kanceláří v Praze

Komplexní úklid kanceláří v Praze a okolí zajišťuje například společnost Úklidové služby David Plecitý. Pracovníci používají špičkové čisticí prostředky a vosky, zajišťují non-stop servis a pracují i večer a o víkendech bez příplatků.