Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Slavia míří do Španělska. Z Bohemians získala bahrajnského reprezentanta Hilála

Slavia získala z Bohemians 1905 útočníka Júsufa Hilála. Bahrajnský reprezentant nicméně ještě stráví jaro na hostování v Ďolíčku. Na startu zimní přípravy odletěli hráči lídra tabulky na soustředění nedaleko španělské Marbelly. S týmem odcestovaly všechny tři dosavadní posily - záložníci Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem a obránce Alex Král.

Júsuf Hilál v dresu Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Samozřejmě útočníků je málo. Má skvělé dispozice, líbil se nám hodně," řekl na adresu Hilála slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Pětadvacetiletý forvard přišel do Bohemians v létě a na podzim v lize odehrál 15 kol, v nichž dal pět branek. To z něj dělá v současnosti nejlepšího střelce "klokanů". Hilál se momentálně s reprezentací Bahrajnu připravuje na mistrovství Asie.

"Hilál se stává poslední zimní posilou Slavie. Jarní část ligy zůstane na hostování v současném klubu Bohemians. Slavia naplnila klíčové body své přestupové strategie a hráčský kádr pro jarní část ligy považuje za uzavřený," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík na Twitteru. Na jak dlouho Slavia s Hilálem podepsala smlouvu, neuvedl.

Zatím bez marodů Hromady a Tecla

Se Slavií do Španělska neodletěli marodi Jakub Hromada a Stanislav Tecl. Matěj Valenta bude hostovat v druholigovém Ústí nad Labem, Lukáš Pokorný míří na hostování do Bohemians 1905 a v jiném týmu by měl na jaře působit i brankář Martin Vantruba. Marko Alvir se bude připravovat s juniorkou. Peter Olayinka, Ibrahim Traoré, Simon Deli, Michael Ngadeu a Mick van Buren se z logistických důvodů připojí až přímo ve Španělsku, naopak s mužstvem odletěli mladíci brankář Jakub Markovič a Tomáš Vlček.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia vyrazila za teplem i se třemi posilami

V týmu zatím zůstává Jan Matoušek, který přišel v průběhu podzimu z Příbrami a postupně ztratil místo v sestavě. "Padla nějaká doba hájení v uvozovkách. Musí si vydupat svoje místo na slunci. Absolvuje oba kempy a uvidíme, kam se propracuje. Pokud do užšího kádru, tak by zůstal. Pokud by to vypadalo, že vytížení nebude takové, tak by pro něj bylo dobré mít trvalou praxi. Tak jsou majitelé klubů domluveni," řekl Trpišovský.

"Maximálně zabojovat o místo na slunci chce i Jakub Jugas. Bavili jsme se spolu, že do toho vletí rovnýma nohama. A někdy v Portugalsku si s hráči sedneme a seznámíme je s tím, jaká je jejich aktuální role v týmu," dodal.

Je rád, že má tři posily hned na startu přípravy. "Na podzim bylo na Balutovi a Olayinkovi vidět, že se k týmu připojili až deset dní před soutěží. Honza Matoušek až během sezony. Pro hráče je strašně důležité se aklimatizovat v klubu, Slavia jako velkoklub je specifická. Teď mají pět šest týdnů na to se ztotožnit s týmem a jeho filozofií," uvedl Trpišovský.

Další velké posilování už Slavia nechystá

"Nás je až moc, není to nafukovací. Samozřejmě mapujeme trh, ale spíš se soustředíme na hráče, kteří by přišli do budoucna," sdělil Trpišovský.

Slávisté budou ve Španělsku do 10. ledna pracovat hlavně na kondici. Po návratu do Česka je čeká přípravné utkání s Ústím nad Labem a poté sehrají tři zápasy na herním kempu v Portugalsku. Liga vzhledem k nadstavbové části začne už 9. února. "I my trenéři se s tím setkáváme poprvé, příprava je atypická. Volili jsme dva delší kempy v zahraničí s kratším meziblokem. Když vidím dnešní počasí, těšíme se do tepla hodně," řekl Trpišovský.

Seznam hráčů na startu přípravy Slavie

Brankáři: Ondřej Kolář, Přemysl Kovář, Jakub Markovič.

Obránci: Jan Bořil, Simon Deli, Vladimír Coufal, Michal Frydrych, Jakub Jugas, Alex Král, Ondřej Kúdela, Michael Ngadeu, Tomáš Vlček, Jaroslav Zelený.

Záložníci: Alexandru Baluta, Josef Hušbauer, Lukáš Masopust, Tomáš Souček, Miroslav Stoch, Jan Sýkora, Petr Ševčík, Ibrahim Traoré, Jaromír Zmrhal.

Útočníci: Peter Olayinka, Muris Mešanovič, Milan Škoda, Mick van Buren, Jan Matoušek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články