InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Silvestrovský běh v Soběslavi vyhrál už podruhé Roman Budil z Vodňan

Vítěz Roman Budil uprostřed. Na pomyslných stupních vítězů jsou s ním druhý Ondřej Kohout z Tábora, startující za AC Chyšky, a třetí Filip Michálek z PK Jindřichův Hradec.  , Autor: Foto Eva Výborná

Vítěz Roman Budil uprostřed. Na pomyslných stupních vítězů jsou s ním druhý Ondřej Kohout z Tábora, startující za AC Chyšky, a třetí Filip Michálek z PK Jindřichův Hradec.     Autor: Foto Eva Výborná

SOBĚSLAV/VODŇANY - Už 32 ročníků Silvestrovského běhu Soběslaví uspořádali Petr a Lenka Čápovi. Petra Čápa inspiroval novoroční běh v brazilském Sao Paulu, který se mu líbil už jako klukovi. Začíná tam už v prvních minutách nového roku, to by ale u nás asi nikdo běhat nepřišel. Petr Čáp tedy posunul svůj závod o den a soběslavský běh vyráží do prvních minut silvestrovského dne. Akce je mimořádně oblíbená, letos dorazilo na 150 běžců. Vítězem hlavního závodu se stal Roman Budil z Vodňan. Stejně jako loni.

Na slovíčko s vítězem

Pokolikáté jste se zúčastnil?

Letos jsem běžel tento závod podruhé. Loni jsem ho vyhrál s traťovým rekordem a letos jsem chtěl rekord vylepšit pod šest minut, ale vítr byl proti mně, takže výsledek je šest vteřin nad šest minut.

Trénujete během roku?
Věnuji se vytrvalostním běhům na pět kilometrů a mám rád také kratší vzdálenosti na 1 500 metrů, které se běhají na dráze. Vytrvalostní se běží na silnici nebo jako cross.

Jak se vám běželo na Silvestra v Soběslavi?
Skvěle. Na závod jsem se připravil, těšil jsem se na něj. Dobře jsem se vyspal a u babičky ve Vodňanech jsem si dal cukroví. Mám rád silvestrovský závod, protože v tuto roční dobu je v závodech takové hluché místo, sezona začíná až na konci ledna v hale. Tak si mohu i tímto závodem, který má příjemnou délku dva kilometry, udržovat přes zimu rychlostní formu. A tímto babičce děkuji za dobré cukroví, které mi pomohlo k výkonu.

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ondřej Kohout je členem atletického oddílu TJ Chyšky,z.s a ne AC Chyšky.

    Vloženo 4.1.2019 11:19:47

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace