82bd747e-audi-sport-quattro

Tomu říkáme život. Audi Sport Quattro jako denní chleba

4. 1. 2019 • Novinky, Zajímavosti

„Všichni dnes mluví o Audi Quattro, jenomže nikdo pořádně neví, kdy to začalo. Ale já si ho tady v Monaku užívám každý den. Moje Quattro je navíc poměrně speciální, protože už z výroby přijelo s vyšším výkonem. Má 450 koní, a jediné, co jsem na něm změnil, byl výfuk. Je tam jen holá trubka bez tlumiče, protože se toho zvuku prostě nemůžu nabažit!“ André Lotterer, trojnásobný vítěz závodu Le Mans…

Rychlá auta z konce minulého století jsou skutečně výjimečná. Zaprvé jich nevznikalo tolik jako dnes a zadruhé dokážou být díky mechaničnosti svého ústroji v kombinaci s výkonným motorem neobyčejně agresivní. A pokud se bavíme o Audi Sport Quattro, homologačním speciálu pro skupinu B, můžeme ho považovat jako definici jízdní agresivity.

Jenomže takové auto potřebuje najít i toho správného řidiče. A to se v tomto případě povedlo na jedničku. Tento brutální stroj totiž každý den ožívá v rukou trojnásobného vítěze závodu Le Mans, Andrého Lotterera, který podle svých slov vždy miloval silná a rychlá auta a zvláště pak Audi. No a když se stal profesionálním závodním jezdcem za tuto stáj, zbýval k pořízení jednoho z nejikončtějších strojů naší planety vlastně jen kousek.

Vychutnejte si video plné emocí, líbezných zvuků nasupeného pětiválce a nádherného vztahu mezi výjimečným autem a výjimečným řidičem! Je to vskutku náramná podívaná.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz