Hlavní obsah

Smrtící signál! Jednoduchost sama! Brankář asistoval. Pastrňák se bleskově a snadno dostal ke gólu

Žádné složité kličky, žádné kombinace. V jednoduchosti a rychlosti je síla, předvedli hokejisté Bostonu proti Calgary. Na konci bleskové akce byl David Pastrňák, který ve třetí třetině dával v přesilovce na 4:2 pro svůj tým, který nakonec v pokračování NHL zvítězil 6:4.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Pastrňák překonává brankáře Calgary Mikea Smithe (41) v utkání NHL.

Článek

Slovenský gólman Jaroslav Halák si připsal asistenci za pozastavení puku pro Toreyho Kruga. Ten dlouho nečekal a pálil přes celé hřiště na zadní mantinel a Pastrňák bleskový nájezd do útočné třetiny proměnil v zásah. Havířovský rodák překonal Smithe pohotově bekhendem (na videu od času 5:23).

"Letos jsme si z toho třikrát dokázali vytvořit šanci," přiznával Krug, že nejde tak úplně o náhodu vyprodukovanou z momentální situace na hřišti. "Pastrňák si pro puk skvěle sjel a přehodil si ho na bekhend," dodal. Vše bylo v souladu s pravidly, žádný ofsajd, žádné zakázané uvolnění, Pastrňák mistrovsky najížděl a 25. trefou v ročníku se osamostatnil v pořadí kanonýrů na čtvrté pozici.

Blízko k asistenci byl i brankář hostů, který ve druhé třetině při zaváhání Bostonu při střídání bezvadně našel Dareka Ryana, ale ten nájezd ve spolupráci s Jamesem Nealem neproměnil (v čase 4:30).

Reklama

Související témata: