Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vánoční stromky budou v Jihlavě odvezeny ve dvou termínech. Zbavte je háčků a ozdob, radí Málek ze SMJ

Už jste odstrojili vánoční stromeček a odložili jste ho k popelnicím? Nebo čekáte až na Tři krále? Ať tak, či tak, pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) začali hned po skončení vánočních svátků monitorovat situaci v ulicích města Jihlavy. A naplánovali dva mimořádné svozy, během kterých od popelnic postupně vánoční stromky zmizí.

První mimořádný svoz vánočních stromů kontejnerovým autem však proběhne v sobotu 5. ledna 2019, druhý mimořádný svoz je naplánovaný na další sobotu 12. ledna,“ vyjmenoval Martin Málek, mluvčí SMJ.

Podle množství stromů vyjede na svozovou trasu jedno až dvě popelářská auta. Pokud by se stromy objevovaly u kontejnerů ve větším měřítku i dále, je město připraveno se s pracovníky SMJ domluvit na dalším svozu.

„Prosíme občany, aby v uvedené termíny umístili ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad vysloužilé stromečky, aby jich pracovníci dokázali naráz odvézt co nejvíce. Výrazně tak urychlí práci našim pracovníkům. Tím, že nebudou stromečky rozházené po celém okolí, tak nebude docházet k vytváření černých skládek. Důležité také je, aby vánoční stromky neobsahovaly zbytky ozdob, háčků a jiných příměsí,“ doplnil Martin Málek.

Všechny vyvezené stromečky budou odvezeny na kompostárnu v areálu skládky Henčov. Zde bude odpad naskládán na hromadu a v jarních měsících naštěpkován. Poté poslouží jako základ do nového kompostu.

Foto Magistrát města Liberce

Štítky stromek, Vánoce, popelnice, odvoz, vánoční stromek, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční stromky budou v Jihlavě odvezeny ve dvou termínech. Zbavte je háčků a ozdob, radí Málek ze SMJ | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.